Política

Estats units

Biden amenaça Israel de deixar d’enviar bombes i munició si envaeix Rafah

El Pentàgon ha admès que ja s’ha aturat un enviament de bombes per evitar el seu ús contra la ciutat del sud de la Franja de Gaza

El president dels Estats Units, Joe Biden, va dir per primera vegada aquest dimecres que deixarà d’enviar armes nord-americanes a Israel si el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ordena una gran ofensiva terrestre sobre la ciutat de Rafah, a l’extrem sud de la Franja de Gaza i que acull més d’un milió i mig de palestins que no tenen cap més lloc on anar. El president nord-americà va llançar aquesta advertència al govern israelià en una entrevista emesa dimecres al vespre hora catalana per la cadena de notícies nord-americana CNN i recollida per l’agència Efe, durant la qual el mandatari demòcrata va admetre que s’han utilitzat armes proporcionades pels Estats Units per matar civils a la Franja de Gaza. Biden va matisar que els Estats Units continuaran, però subministrant armes defensives a Israel, tot i que altres enviaments s’acabaran en cas d’una entrada de tropes a la ciutat de Rafah.

Els tancs de l’exèrcit israelià van entrar dilluns a Rafah, però es van quedar fora del nucli urbà. Van ocupar la banda palestina del pas fronterer, l’únic que Israel no controlava. D’aquesta manera, les forces israelianes han aïllat completament la Franja de Gaza.

Les declaracions del president Biden arriben després que Washington hagués reconegut que la setmana passada va aturar un enviament de bombes a Israel. Amb aquest fet l’Administració passa de les paraules als fets i donen força a l’advertència de Biden. En ple any electoral, el mandatari està sotmès a una gran pressió dins els Estats Units, fins i tot per part del seu propi partit, perquè restringeixi els enviaments d’armes a Israel enmig de la catàstrofe humanitària a l’enclavament palestí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]