Política

política

El govern destina 50.000 euros a la rehabilitació de la Casa Macià a Prats de Molló

L’objectiu dels treballs és convertir-la en un espai de memòria democràtica

El govern destinarà 50.000 euros per tirar endavant la primera fase d’obres de rehabilitació de la Casa Macià de Prats de Molló, a la Catalunya del Nord, per convertir-la en un espai de memòria democràtica. La vicepresidenta, Laura Vilagrà, ha visitat avui la finca i ha explicat els avenços d’aquest projecte, segons recull l’ACN. Per Vilagrà, la Casa Macià és un “exemple de resistència, exili i solidaritat” i diu que un cop obri portes “totes les visites podran fer-se una idea del que van ser els Fets de Molló i del que van suposar per Catalunya, per la llibertat i en aquest cas, per l’anhel de justícia i llibertat que tenia el president Macià”.

Vilagrà també ha reivindicat el llegat de l’expresident i ha remarcat la necessitat de fer front a aquells que s’oposen al català. “Durant la Guerra Civil i la dictadura van prohibir la nostra llengua i qualsevol espurna de catalanitat. Avui, en democràcia, també ens han intentat silenciar, atacant la nostra llengua i represaliant-nos. Però no ho permetrem”, ha afirmat.

Per la seva banda, l’expresidenta del Parlament i actual presidenta de l’Associació Amics de la Casa Macià, Carme Forcadell, que impulsa la iniciativa ha agraït el suport de la Generalitat. “Amb aquest finançament estem més a prop de fer realitat el nostre objectiu d’obrir les portes d’aquest espai museístic l’any 2026, quan farà 100 anys dels Fets de Molló”. En aquest sentit, ha dit que projectes com aquest permeten “estrènyer encara més els llaços entre els catalans del nord i del sud”.

Per la seva banda, el president de l’Associació Casa Macià, Jep Bonet, ha afegit que després de tres anys de la compra de la casa de Prats de Molló, el suport del govern “suposa un abans i després que permetrà posar fil a l’agulla al projecte de museïtzació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]