Política

judicial

Boye demana ajornar les declaracions dels investigats del cas Tsunami

Gonzalo Boye, advocat del president Carles Puigdemont i del seu assessor Josep Lluís Alay, ha demanat a l’Audiència Nacional que suspengui les declaracions dels investigats per terrorisme en la causa de Tsunami Democràtic, previstes per dimecres vinent.

Segons han informat fonts jurídiques recollides per Efe, el lletrat ha al·legat que té un judici pendent que li impedeix acudir a les declaracions, que el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón va assenyalar per al proper 22 de maig, per videoconferència des de Barcelona, malgrat que diversos dels investigats estan fora d’Espanya.

En concret, el jutge va citar a declarar com a investigada la secretària general d’ERC Marta Rovira, Josep Lluís Alay, l’exconseller d’ERC Xavier Vendrell, la militant republicana Marta Molina, l’empresari Oriol Soler, el dirigent d’Òmnium Cultural Oleguer Serra, el periodista Jesús Rodríguez i l’informàtic Jaume Cabaní.

A tots ells García Castellón els ofereix la possibilitat de declarar per videoconferència des de Barcelona, la qual cosa sembla improbable en el cas dels investigats que han fixat la seva residència fora d’Espanya, com Rovira, Serra o Rodríguez, que ara viuen a Suïssa, així com de Cabaní, el parador del qual es desconeix.

Quant a Nicola Flavio, un banquer italià investigat per la seva presumpta relació amb el finançament del Tsunami, el magistrat ha demanat a Itàlia que procedeixi a la seva localització per prendre-li declaració per videoconferència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.