Política

guerra a europa

Les tropes ucraïneses es retiren de diverses posicions a Khàrkiv davant l’avenç rus

Moscou anuncia la captura de dues localitats més a la regió i d’una altra de clau a la de Zaporíjia

Quan es compleixen 812 dies de guerra a Ucraïna des de l’inici de la invasió russa a gran escala del país, els avenços de les forces de Moscou a la regió ucraïnesa de Khàrviv són notables, fins al punt que Kíiv ha hagut de retirar-se d’algunes de les posicions que defensava en els dos eixos del nou front obert divendres passat per Rússia a la zona fronterera.

Així ho ha reconegut un missatge a la televisió el portaveu de l’Estat Major de l’Exèrcit ucraïnès, Dmitro Lijovi. “En algunes zones, al voltant de Lukiantsi i Vovtxansk, en resposta al foc enemic i als assalts de les tropes terrestres, i per salvar la vida dels nostres militars i evitar pèrdues, les nostres unitats han maniobrat i s’han traslladat a posicions més avantatjoses”, ha anunciat l’estat major ucraïnès.

Poc després, el Ministeri de Defensa rus ha reivindicat la captura de la localitat de Lukiantsi i de la veïna Gliboke, amb les quals ja són deu les ciutats conquerides des de divendres, quan va llançar l’ofensiva al nord-est d’Ucraïna. Les autoritats de Moscou també han informat aquest dimecres de la conquesta de Robotyne, a la regió de Zaporíjia, una de les poques que l’exèrcit de Kíiv va aconseguir recuperar en la contraofensiva de l’estiu de 2023. L’oficina del president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha assegurat que s’han enviat reforços a la regió de Khàrkiv per respondre a l’ofensiva de les tropes russes. Davant aquesta complicada situació, Zelenski ha cancel·lat tots els seus viatges a l’estranger, inclosa la visita prevista per aquest divendres a Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia