Política

Política

Mor Imma Costa, alcaldessa de l’Ajuntament del Montmell durant 16 anys

Actualment exercia de vicepresidenta tercera de la Diputació de Tarragona

L’exalcaldessa del Montmell (Baix Penedès) i actual vicepresidenta tercera de la Diputació de Tarragona, Maria Immaculada Costa Ramon, ha mort aquest dimecres, dia 15, a l’edat de 61 anys, segons ha comunicat la mateixa Diputació, la qual ha decretat dos dies de dol oficial. Paral·lelament, l’Ajuntament del Montmell n’ha decretat tres i l’aplec que la vila havia de celebrar aquest diumenge ha quedat suspesa.

Natural del municipi del Montmell (1962), va gaudir d’una llarga trajectòria dins l’administració pública com a representant del Partit Socialista de Catalunya. Treballava com a administrativa del consistori fins que l’any 1999 va entrar-hi per primera vegada com a representant. Va exercir aquella primera legislatura el càrrec de tinent d’alcalde i l’any 2003 va presentar-se a les eleccions ja com a alcaldable. Va assolir la majoria absoluta amb cinc regidors, i ja no la va perdre fins l’any 2019 quan va passar a l’oposició, lloc el qual va repetir després de les municipals del 2023. Fora del municipi, va ser consellera del Consell Comarcal del Baix Penedès (2003-2007) i posteriorment vicepresidenta (2007-2011). Entre el 2019 i el 2023 va ser diputada de la Diputació de Tarragona i des del 19 de juliol del 2023 exercia com a vicepresidenta tercera de l’ens, i de diputada delegada de l’Àrea de Promoció Social i Cultural. A més a més, entre el gener i abril del 2023 va ocupar un escó a la cambra alta de Madrid (el senat), on va fer de portaveu de la Comissió de Sanitat i Consum, vocal de la d’Hisenda i vocal de la d’Indústria, Turisme i Comerç.

Pel que fa als càrrecs de dins del partit. Des del 2003 era consellera nacional, des del 2011 membre de l’executiva del Camp de Tarragona i des del 2020 viceprimera secretària de coordinació de la Federació del PSC del Camp de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.