Política

Política

Mor Imma Costa, alcaldessa de l’Ajuntament del Montmell durant 16 anys

Actualment exercia de vicepresidenta tercera de la Diputació de Tarragona

L’exalcaldessa del Montmell (Baix Penedès) i actual vicepresidenta tercera de la Diputació de Tarragona, Maria Immaculada Costa Ramon, ha mort aquest dimecres, dia 15, a l’edat de 61 anys, segons ha comunicat la mateixa Diputació, la qual ha decretat dos dies de dol oficial. Paral·lelament, l’Ajuntament del Montmell n’ha decretat tres i l’aplec que la vila havia de celebrar aquest diumenge ha quedat suspesa.

Natural del municipi del Montmell (1962), va gaudir d’una llarga trajectòria dins l’administració pública com a representant del Partit Socialista de Catalunya. Treballava com a administrativa del consistori fins que l’any 1999 va entrar-hi per primera vegada com a representant. Va exercir aquella primera legislatura el càrrec de tinent d’alcalde i l’any 2003 va presentar-se a les eleccions ja com a alcaldable. Va assolir la majoria absoluta amb cinc regidors, i ja no la va perdre fins l’any 2019 quan va passar a l’oposició, lloc el qual va repetir després de les municipals del 2023. Fora del municipi, va ser consellera del Consell Comarcal del Baix Penedès (2003-2007) i posteriorment vicepresidenta (2007-2011). Entre el 2019 i el 2023 va ser diputada de la Diputació de Tarragona i des del 19 de juliol del 2023 exercia com a vicepresidenta tercera de l’ens, i de diputada delegada de l’Àrea de Promoció Social i Cultural. A més a més, entre el gener i abril del 2023 va ocupar un escó a la cambra alta de Madrid (el senat), on va fer de portaveu de la Comissió de Sanitat i Consum, vocal de la d’Hisenda i vocal de la d’Indústria, Turisme i Comerç.

Pel que fa als càrrecs de dins del partit. Des del 2003 era consellera nacional, des del 2011 membre de l’executiva del Camp de Tarragona i des del 2020 viceprimera secretària de coordinació de la Federació del PSC del Camp de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTATS UNITS

Biden imposa noves restriccions per demanar asil a la frontera sud

BARCELONA
estat espanyol

Sánchez critica la citació a la seva dona en campanya

barcelona
memòria democràtica

Llach i Delgado a Via Laietana 43

barcelona
tribunals

L’Audiència atura la pròrroga judicial que investigava la suposada trama russa del procés

barcelona
índia

Modi es proclama guanyador amb una estreta majoria al Parlament

barcelona
guerra a gaza

Biden pensa que Netanyahu allarga la crisi per a mantenir el poder

barcelona
política

L’ocupació dels escons al Parlament torna a l’eix esquerra-dreta

barcelona
guerra a europa

Ucraïna augmenta els atacs a Kursk i manté la pressió sobre Belgorod

barcelona
política

La llei de protecció digital als nens tipifica com a delicte els ‘deep fakes’

madrid