Política

Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada

El primer ministre eslovac continua greu, però està estable i conscient

L’equip mèdic decidirà dilluns si se’l pot traslladar a Bratislava, la capital

El primer ministre d’Eslovàquia, Robert Fico, ha continua greu però estable després de l’atemptat que va patir dimecres a Handlová, a uns 150 quilòmetres al nord-est de Bratislava.

Fico ha tornat a ser operat aquest divendres a l’hospital FD Roosvelt de Banská Bystrica, on va ingressar just després de rebre cinc trets d’arma de foc. L’objectiu d’aquesta segona intervenció quirúrgica, de dues hores, ha estat retirar teixit necròtic que li va quedar després de l’extirpació de la ferida per arma de foc”, segons ha explicat Miriam Lapuníková, la directora de l’hospital, en una roda de premsa. Lapuníková ha indicat que aquest és un procediment habitual en aquests casos.

La directora del centre ha afegit que “el pacient està conscient” i “estabilitzat”, però encara és ingressat a la unitat de cures intensives (UCI) i “el seu estat és realment greu”.

El vice-primer ministre Robert Kalinak ha comentat en la mateixa compareixença que veu “avenços” en l’estat de salut del primer ministre i , malgrat la gravetat, és esperançador. Segons ell, ara el primer ministre “depèn de la força del seu organisme per afrontar possibles complicacions”.“Crec que encara hauran de passar alguns dies per veure l’evolució”, ha apuntat.

Fico va ser operat d’urgència dimecres durant cinc hores a l’hospital Roosvelt per dos equips de cirurgians i traumatòlegs. Un consell mèdic decidirà dilluns sobre els propers passos a seguir, incloent un possible trasllat a la capital Bratislava.

La director de l’hospital ha apuntat que de moment “és aviat per decidir sobre el trasllat a Bratislava, ja que el pacient ha d’estar estabilitzat” per poder fer-ho. En tot cas, ha subratllat que ha de ser “la seva voluntat”. Kalinak ha lloat l’equip mèdic que ha atès Fico: “Tots nosaltres, inclòs el primer ministre, tenim absoluta confiança en les capacitats de l’Hospital Roosevelt de Banská Bystrica. L’equip és molt professional”. El vice-primer ministre ha destacat que l’hospital “té totes les capacitats per atendre el pacient”, inclòs un equip de cardiòlegs, per si fos necessari. Fico va tenir problemes d’insuficiència cardíaca en el passat i pren medicació per tractar-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu insisteix que no hi haurà un alto el foc permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic arriba a les urnes després d’una campanya amb 34 candidats assassinats

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la seva cúpula, que presdirà Lluís Llarch

barcelona
ESTATS UNITS

Una condemna de conseqüències incertes

Los Angeles (Estats Units)

Un vidre més transparent

Banyoles