Política

Iran

L’helicòpter del president de l’Iran s’estavella en una zona muntanyosa

L’aparell, en què viatjava també el ministre d’Afers Estrangers, fa un aterratge forçós

Les condicions meteorològiques adverses dificulten la cerca

L’helicòpter que transportava el president de l’Iran, Ebrahim Raisi, es troba en parador desconegut després d’haver-se estavellat en una zona muntanyosa al nord-oest del país, prop de la frontera amb l’Azerbaidjan, segons han informat aquest diumenge fonts oficials iranianes, que no han donat més detalls.

Mitjans locals expliquen que l’aparell, en què viatjava també el ministre d’Afers Estrangers, Hossein Amirabdollahian, ha desaparegut a causa del mal temps i l’espessa boira a la zona i que hauria realitzat un “aterratge forçós”.

Les autoritats no han explicat la causa de l’aterratge i han engegat una operació per localitzar l’aparell. “Després de l’anunci de l’accident de l’helicòpter que transporta el president, s’han enviat equips de rescat”, ha informat el president de la Mitja Lluna Roja, Babak Mahmoud, als mitjans iranians.

En total s’han enviat vint equips de rescat a la zona de Kalibar i Warzghan, situada a la província de l’Azerbaidjan Oriental, on s’ha produït l’incident. La situació climatològica adversa i la boira estan dificultant aquestes tasques de rescat, ha confirmat el ministre de l’Interior iranià, Ahmad Vahidi. “Estem esperant que els equips de rescat arribin al lloc”, hi va afegir als mitjans locals.

L’helicòpter formava part d’una comitiva de tres aeronaus i, juntament amb el president, hi viatjaven el ministre d’Afers Estrangers i el governador de l’Azerbaidjan Oriental, Malik Rahmati, entre altres alts càrrecs del país.

Raisi havia inaugurat aquest diumenge una presa juntament amb el seu homòleg de l’Azerbaidjan , Ilham Alíev, a la frontera entre els dos països, un projecte que els mandataris van qualificar de pas endavant en les relacions bilaterals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia