Política

Absolt el veí acusat de calúmnies a l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

L’Audiència de Girona ha absolt Antonio Tomàs, que va ser president de l’Associació de Veïns NO a la Planta de Sant Jaume de Llierca -estava al capdavant del blog “No a la planta de triatge” i era una de les cares visibles de la campanya de denúncia contra de la instal·lació de la Planta de Triate/residus- condemnat per calúmnies a l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona. Va titllar a Espona de “cacic” i va afirmar que el projecte era “un cas clar de corrupció”. La sentència del penal 2 li va imposar una multa de 5.410 euros i va fixar en 3.000 euros la indemnització que havia de pagar per dany moral.

Ara, però, la Secció Tercera de l’Audiència Provincial de Girona ha estimat el recurs presentat per la lletrada Montserrat Vinyets i ha revocat la Sentència que condemnava a Tomàs, absolent-lo de totes les peticions que interessava tant la Fiscalia com l’Acusació particular. La defensa d’Antonio Tomàs valora molt positivament la Sentència, que ha estimat el plantejament que des del minut zero ha vingut fent la seva defensa, i és que els fets s’emmarcaven en l’exercici del dreta la llibertat d’expressió i a la participació. Per Vinyets “Antonio Tomàs volia posar sobre la taula un debat públic sobre la necessitat de la Planta de Triatge, no només a Sant Jaume de Llierca, sinó arreu de la comarca de la Garrotxa perquè Tomàs sabia que si s’entrava a valorar els pros i contres de la instal.lació, la opinió pública es convenceria que no tenia cap mena de sentit i això no pot ser de cap manera delictiu. Al contrari. Es va fer un ús indegut del procediment penal per part de l’Administració”, ha expressat la seva advocada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia