Política

política

Riba fa una crida a votar a les europees per no afavorir l’extrema dreta

Es presenta el manifest de suport a la coalició Ara Repúbliques a les eleccions del 9 de juny, encapçalada per la candidata d’ERC

Aglutinen més formacions d’esquerres de l’Estat, i fan una aposta pel dret a decidir i contra les polítiques armamentístiques

A tres dies perquè s’iniciï la campanya electoral, la candidata d’ERC i número 1 d’Ara Repúbliques, Diana Riba, ha fet una crida a la mobilització el 9 de juny “per evitar una majoria d’extrema dreta, dreta extrema i no tan extrema” en les eleccions al Parlament Europeu. “En moments de desafecció política necessitem polititzar-nos”, ha receptat, conscient que les enquestes auguren una baixa participació a tots els estats. “En moments difícils acostuma a treure’n rèdit l’extrema dreta i els populismes”, ha alertat, en aquest sentit. Riba, que confia treure uns “molts bons resultats” malgrat la patacada d’ERC el 12-M, ho ha dit en la presentació del manifest de suport que agrupa tots els integrants d’Ara Repúbliques, que ja va constituir segons ella “un dels projectes més sòlids” de la passada legislatura a Europa, amb el BNG i EH Bildu, i que ara s’ha reforçat amb la incorporació de més grups d’esquerres d’arreu de l’Estat, com Ara Més, de les Illes Balears i Pitiüses, o bé Esquerra Unida i Alternativa.

Riba s’ha presentat com l’única coalició que es compromet a “augmentar drets i llibertats” dels respectius pobles, i s’ha proposat lluitar des de Brussel·les contra les polítiques armamentístiques, que fomenten la despesa militar i alhora l’austericidi, ja que van en detriment de la despesa en serveis públics, les qüestions ambientals o la pagesia. “És una aliança oberta, àmplia, transformadora i d’avenç social”, ha destacat Rubén Cela, del BNG, que la veu “més necessària que mai” per defensar l’Europa dels pobles i tenir-hi veu pròpia. Pernando Barrena, d’EH Bildu, ha subratllat que la coalició no és més que una “translació de l’aposta política” que ja està en marxa a Madrid, i ha lloat que és “fonamental” poder aparèixer en representació de “nacions sense estat que aspiren a ser-ho”. “Les institucions europees han de ser garants de l’exercici del seu dret a decidir”, ha reclamat. Barrena, a més, creu que Ara Repúbliques pot ser interessant per a altres votants de l’Estat ja que es presenta com un vot “progressista i antifeixista”, a més d’antimilitarista. A banda de totes les formacions ja esmentades, també participen en la coalició Ahora Canarias, Puyalon, Anova, Andecha Astur, Comunistes de Catalunya i Esquerra Valenciana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els EUA rebutgen el pla d’alto el foc de Putin a canvi de territori a Ucraïna

barcelona
guerra a europa

L’OTAN supervisarà l’ajuda i la formació militar per a Ucraïna

barcelona
guerra a europa

Zelenski arriba a Suïssa per a la Cimera de la Pau impulsada per Kíiv

barcelona
àfrica

Històric acord per a un govern d’unitat nacional a Sud-àfrica

barcelona
hongria

Alliberen l’activista antifeixista Ilaria Saris elegida eurodiputada

barcelona
Estats units

Un submarí dels EUA navega per Cuba coincidint amb la visita de la flotilla russa

barcelona
estat francès

El Front Popular promet apujar els salaris i gravar les grans fortunes

barcelona
cimera a itàlia

Meloni aconsegueix eliminar el dret a l’avortament del text final del G7

barcelona
Finlàndia

Un ultradretà apunyala un nen de dotze anys amb orígens estrangers

Barcelona