Política

política

Junts es proposarà com la “veu” catalana a Europa

De cara al 9-J busquen continuar la tasca a Europa de Puigdemont i del cap de llista Comín

Junts ha presentat oficialment la campanya per a les eleccions europees del 9-J, en que intentarà capitalitzar la feina dels seus exiliats i del cap de llista Toni Comín, tant a les institucions europees com a difusors de la qüestió catalana, juntament amb Carles Puigdemont.

Sota el lema ’Lliures per Europa’, Junts busca reivindicar-se com “l’única netament catalana” i capaç de defensar la “veu” de Catalunya a la Unió Europea. El director de l’oficina europarlamentària de Junts, Aleix Sarri, ha afirmat que la campanya s’ha dissenyat amb l’objectiu que “representi la continuïtat” de la “lluita” feta per Carles Puigdemont des de l’exili i, en aquest sentit, se centrarà a continuar amb la “internacionalització” de la causa catalana i la defensa dels interessos de Catalunya. Així, Junts dividirà els actes de campanya entre Brussel·les, diversos països europeus i la Catalunya del Nord.

El primer dia oficial de campanya, la formació té previst un acte a Leuven (Bèlgica) per presentar l’últim llibre de Puigdemont, ’Retornem-hi’, en què l’expresident estarà acompanyat del ministre-president de Flandes, Jan Jambon. De cara el primer cap de setmana de campanya, els dies 25 i 26 de maig, la formació celebrarà dos mítings en territori espanyol, un a Mallorca i l’altra al País Valencià. Es tracta de dos actes que, segons la formació, s’han organitzat amb l’objectiu de reivindicar la llengua catalana. Durant la primera setmana de campanya, la llista de Toni Comín també celebrarà actes a Ginebra, Eslovènia i Itàlia, amb l’objectiu de representar la “continuïtat” de la feina feta per l’expresident Puigdemont pel que fa a la “internacionalització” de la causa catalana.

A partir del diumenge dia 2 de juny i fins al dia de les eleccions, el 9 de juny, la formació s’instal·larà a la Catalunya del Nord, tal com va fer per la campanya de les eleccions catalanes del 12-M. Segons la previsió, els actes se celebraran majoritàriament a Elna i es complementaran amb trobades sectorials pensades per representar la “defensa” dels interessos de Catalunya, com són la pagesia, la memòria democràtica o el corredor mediterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.