Política

política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

Salvador Martínez i José Orive expliquen com van ser torturats els anys 70

Prop de dues-centes persones s’han concentrat avui a la Via Laietana per escoltar el testimoni de dos homes que van ser torturats a la Prefectura Superior de la policia espanyola els anys 70 del segle passat. La concentració és la primera que convoca la Comissió de la Dignitat, dins de la seva campanya per aconseguir que l’edifici esdevingui un espai de memòria, després de rebre a finals de la setmana passada una denúncia de la mateixa policia espanyola.

A la presentació de l’acte d’avui, l’advocada, Pilar Rebaque, ha advertit que “no renunciem als nostres drets”, amb un clar avís a que la intenció dels organitzadors és seguir convocant concentracions fins aconseguir el seu propòsit. Rebaque ha explicat el contingut de la denúncia policial que acusa la Comissió de la Dignitat de no obeir la prohibició de la Junta electoral i el TSJC de manifestar-se el passat 7 de maig, en plena campanya electoral.

A l’acte d’avui, Salvador Martínez ha recordat les pallisses que durant tres dies, a mitjans dels anys 70, va rebre a la Prefactura on hi va ser detingut per la seva condició d’amic del pobles saharià. També hi ha intervingut José Orive, detingut en dues ocasions el 1979 per la seva militància a una organització comunista. Va passar-se deu dies a Prefactura on va ser víctima de brutals tortures.

La Comissió per la Dignitat convoca cada primer i tercer dimarts de cada mes a actes com el que s’ha fet avui. El proper correspon al dimarts 4 de juny, una data que agafa de ple en la campanya electoral per les europees. Precisament, la prohibició del passat 7 de maig de la Junta electoral argumentava que una concentració d’aquest tipus interferia en el procés electoral i podia ajudar a decantar el vot, motiu pel qual va ser prohibida. Contra aquella prohibició, la Comissió va convocar una protesta que és la que ha motivat la denúncia policial, de la qual s’ha donat part a Fiscalia i la Junta electoral.

D’altra banda, la placa que explica el sentit històric de l’edifici policial, posada en un faristol a escassos metres de la façana de la Prefectura, encara continua malmesa des que va patir un acte de vandalisme. Part del text es va arrencar i la part malmesa ha anat a més en els últims dies, sense que l’Ajuntament l’hagi reparada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC demanarà l’aplicació immediata de l’amnistia a una quarantena de persones

barcelona
estats units

Hunter Biden, primer fill d’un president dels EUA al banc dels acusats

barcelona
política

Una sindicatura per fiscalitzar l’aplicació de l’amnistia

barcelona
política

Feijóo obre la porta a una moció de censura amb el suport de Junts

barcelona
mèxic

Qui és Claudia Sheinbaum?

barcelona
política

Borràs: “A Puigdemont no li cal un càrrec orgànic per ser líder de Junts”

barcelona
amèrica del nord

Claudia Sheinbaum guanya les eleccions i serà la primera dona presidenta de Mèxic

barcelona
Eleccions europees

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona