Política

guerra a gaza

El gabinet de guerra israelià ordena reprendre les negociacions amb Hamàs

Les converses per a una treva i l’alliberament dels ostatges estan bloquejades des del passat 10 de maig

El gabinet de guerra d’Israel ha anunciat aquesta matinada que ha ordenat als seus mediadors reprendre les negociacions amb Hamàs per un alto el foc i el retorn dels ostatges que continuen segrestats a la Franja de Gaza des del 7 d’octubre passat. La decisió arriba després que dimecres Egipte hagués amenaçat amb retirar-se com a mediador en el conflicte entre Israel i el moviment islamista palestí per les acusacions d’haver dut a terme una mala gestió en l’última tanda de negociacions, celebrada al Caire, que va acabar en fracàs, segons recull el diari The Times of Israel.

El gabinet de guerra israelià obre així la porta a una nova tanda de negociacions, que es troben suspeses des del 10 de maig passat, quan tan Israel com Hamàs van retirar les seves delegacions de la capital egípcia després de no aconseguir arribar a un acord sobre l’últim proposta per a una treva i intercanvi d’ostatges per presos presentada pels mediadors –Egipte, Qatar i els Estats Units– a les parts en conflicte.

Aleshores, el moviment islamista palestí va acusar Israel d’intentar tornar les negociacions “al punt de partida”, mentre que el govern israelià va dir que els palestins havien modificat punts clau de la proposta d’acord que havien pactat.

Aquest divendres al matí, fonts egípcies han informat a l’agència Efe que les converses al Caire es reprendran en les pròximes hores, sense concretar quan.

La decisió arriba l’endemà que Noruega, Irlanda i l’Estat espanyol haguessin anunciat que dimarts que ve, dia 28 de maig, reconeixeran oficialment Palestina com estat, i dos dies després que el fiscal en cap del Tribunal Penal Internacional (TPI), Karim Khan, hagués demanat als jutges autorització per emetre ordres de detenció contra el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu; el seu ministre de Defensa, Yoav Gallant, i tres dirigents de Hamàs, Yahya Sinwar, cap del moviment islamista palestí a Gaza; el responsable polític del grup i exiliat a Qatar, Ismail Haniya, Mohammed Diab Ibrahim al Masri, el cap de l’ala militar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

europa

Intercanvi de presoners entre Suècia i l’Iran

barcelona
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona
guerra a gaza

Vuit soldats israelians moren en un atac de les milícies palestines a Rafah

barcelona
Religió

La diòcesi de Terrassa celebra el vintè aniversari

Barcelona
unió europa

La UE iniciarà negociacions d’adhesió amb Ucraïna i Moldàvia

barcelona
POLÍTICA

Relleu a l’alcaldia de Torredembarra que passa a mans del PSC

Torredembarra
guerra a europa

Un avió militar rus viola l’espai aeri de Suècia

barcelona
Memòria democràtica

Homenatge als ebrencs republicans morts pel franquisme a la presó de Pilats

Barcelona