Política

Oceania

Una esllavissada enterra un poble sencer a Papua Nova Guinea

El balanç de víctimes podria superar el centenar, segons els residents de la zona

Més d’un centenar de persones podrien haver perdut la vida com a conseqüència de l’esllavissada que ha sepultat un poble sencer al nord de Papua Nova Guinea.

El corriment de terra s’ha produït cap a les tres de la matinada d’aquest divendres (hora local) a Kaokalam, una localitat remota de la província d’Enga, situada a uns 600 quilòmetres al nord-oest de Port Moresby, la capital, segons ha informat la cadena australiana ABC. El vessant d’una muntanya propera s’ha després i ha sepultat les cases quan els veïns encara dormien. Segons testimonis citats pel mitjà australià, “el poble sencer ha desaparegut” sota la runa. Les grans roques i arbres que han colgat la població dificulten les taques de localització i rescat de les víctimes.

Segons residents a la zona, l’esllavissada podria haver atrapat més d’un centenar de persones, tot i que les autoritats encara no han difós cap balanç oficial. El primer ministre, James Marape, ha traslladat el seu condol a les famílies de les persones que han “perdut la vida en el desastre d’aquesta matinada”, però no ha precisat cap xifra.

El governador d’Enga, Sandis Tsaka, ha informat que ja s’han desplaçat cap al lloc de l’incident equips de rescat amb efectius de la policia, l’exèrcit, d’organitzacions no governamentals internacionals i del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) per donar assistència davant aquest “desastre natural sense precedents”. Marape ha indicat que donaran més detalls sobre l’“escala del desastre i la pèrdua de vides” quan els equips desplaçats informin de la situació sobre el terreny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia