Política

política

Sánchez promet mantenir els acord amb ERC i reformar de retruc el finançament

Pedro Sánchez ja veu a Salvador Illa com a proper inquilí de la Casa dels Canonges. I amb aquesta actitud a mig camí entre el desig i la tàctica d’anar construint un relat que el líder del PSC és l’únic president possible, el cap de l’executiu espanyol s’ha plantat avui a la trobada del Cercle d’Economia per garantir, d’entrada, que en aquesta nova etapa que s’albira es compliran tots el compromisos adquirits amb ERC durant la legislatura que ja llangueix. “Tot i la distància, vull reconèixer el treball i la cooperació d’Aragonès i el seu partit” ha manifestat Sánchez, que ha garantit que els acords assolits per la condonació del deute a més d’alguns traspassos de competències, es compliran.

Pel que fa a l’escenari que s’obre després del 12-M, el lider del PSOE ha insistit que “tots els camins condueixen i passen per Illa”, alhora que ha interpretat els resultats com una “implicació” de la ciutadania catalana en la construcció de l’Espanya plural. De cara a la col·laboració futura amb el nou govern català, Sánchez ha garantit que l’espanyol respectarà la història de Catalunya, la seva història i llengua; que “redoblarà” la inversió en infraestructures, però sense donar xifres, amb l’impuls del Corredor Mediterrani o Rodalies. Pel que fa al finançament, el cap de l’executiu estatal ha assegurat que s’abordarà de manera bilateral amb la nova administració catalana i també de manera multilateral en el marc del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). En aquest context, ha fet una crida a no caure en el “greuge territorial”. Segons ha argumentat, “tots els territoris estan connectats i milloren la seva capacitat econòmica si la resta de territoris tenen els suficients recursos”. I ha reivindicat que l’Estatut “dona moltes palanques per millorar l’autogovern”. Tot i admetre que el debat és “complex” també ha afegit que és necessari perquè el model de finançament no es renova des del 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

S’obre el ball de cadires a la UE

barcelona
guerra a europa

La cimera sobre la pau a Ucraïna acaba sense unanimitat

barcelona
estat espanyol

Marxa contra la corona a Madrid al crit de “Felip VI, amb deu anys n’hi ha prou”

barcelona
amnistia

La cúpula fiscal es reuneix dimarts per decidir sobre l’amnistia

barcelona
Política

Sánchez vol un nou finançament autonòmic amb un model “singular” per a Catalunya

barcelona
guerra a gaza

L’exèrcit israelià anuncia “pauses humanitàries” al sud de la Franja i Netanyahu ho desautoritza

barcelona
europa

Intercanvi de presoners entre Suècia i l’Iran

barcelona
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona