Política

estats units

Louisiana aprova una llei que classifica les píndoles abortives com a substàncies perilloses

Aquest estat es converteix en el primer que inclou medicaments usats per a interrompre l’embaràs en el llistat de substàncies perilloses

L’estat de Louisiana s’ha convertit en el primer als Estats Units que ha aprovat una llei que ha agregat dos medicaments per a induir l’avortament a la llista estatal de substàncies perilloses controlades, i castigarà així la seva possessió sense recepta mèdica amb presó i multes.

La mesura, impulsada pels republicans, va ser aprovada el dimarts passat per la cambra baixa i avui pel Senat estatal, i ara només depèn de la signatura del governador de Louisiana, Jeffrey Martin Landry, per a la seva promulgació.

Els metges i defensors dels drets reproductius han expressat alarma per la polèmica mesura, que inclou la Mifepristona i el Misoprostol, dos medicaments usats per a interrompre embarassos, en l’Annex IV de la Llei Uniforme de Substàncies Perilloses Controlades del Louisiana.

En aquest estat l’avortament està prohibit, i per això ara es prohibeix receptar tots dos medicaments.

La nova llei castiga fins amb cinc anys de presó la possessió d’algun d’aquests fàrmacs sense receptes o ordres vàlides de professionals mèdics.

No obstant això, les dones embarassades que obtinguin els medicaments per al seu propi consum no estarien subjectes a processament, segons la legislació.

Els metges critiquen que aquests medicaments tenen usos crítics fora de l’atenció de l’avortament, inclosa l’ajuda en el part, la prevenció d’úlceres gastrointestinals i el tractament d’avortaments espontanis.

La mesura compta amb el suport de grups antiavortament i el rebuig de professionals mèdics i defensors dels drets reproductius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia