Política

regne Unit

L’exlíder laborista Jeremy Corbyn es presentarà com a independent en les eleccions de juliol

L’històric dirigent concorrerà a les generals per la seva circumscripció, Islington North

El Partit Laborista anuncia l’expulsió del polític progressista de les seves files

L’antic dirigent del Partit Laborista britànic Jeremy Corbyn es presentarà com a candidat independent en les eleccions generals que se celebraran el pròxim 4 de juliol al Regne Unit, després que dijous el primer ministre sortint i candidat a la reelecció pel Partit Conservador, Rishi Sunak, hagués anunciat que avançava la cita a les urnes. Ho farà per la seva actual circumscripció, Islington North, competint contra els conservadors, però també contra la formació que va liderar entre el 2015 i el 2020. “Em presento com a candidat independent d’Islington North”, va anunciar el mateix Corbyn en un missatge divendres a la xarxa social X.

En represàlia, el Partit Laborista l’ha expulsat de les seves files. De fet, Corbyn estava suspès de militància des de final del 2020 arran de la publicació d’un informe que denunciava casos d’antisemitisme en la formació durant el seu mandat. El Partit Laborista ha confirmat ara que Corbyn ja no forma part de les seves files i que així li ha comunicat, segons fonts citades per la BBC. Els laboristes aspiren generals britàniques del 4 juliol posar fi a un cicle de catorze anys de governs conservadors. Els sondejos situen els laboristes, ara liderats per Keir Starmer, qui va rellevar Corbyn al capdavant de la formació, vint punts d’avantatge sobre els conservadors de Rishi Sunak.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia