Política

armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència per mal temps

L’incident arriba gairebé una setmana després del sinistre aeri en el qual va morir el president iranià, Ebrahim Raisi

L’helicòpter del primer ministre d’Armènia, Nikol Paixinian, s’ha vist obligat aquest dissabte a fer un aterratge d’emergència a la regió de Vanadzor, al nord del país del Caucas, sense que s’hagi de lamentar cap conseqüència.

“A causa de les males condicions climàtiques, el nostre helicòpter ha hagut de fer un aterratge no planificat al municipi de Vanadzor”, ha escrit el cap del govern armeni en un breu comunicat a la seva pàgina de Facebook i recollit per l’agència Efe, en el qual indica que continuarà el viatge en cotxe.

L’incident ha tingut lloc gairebé una setmana després de l’accident d’helicòpter en què va morir el president de l’Iran, Ebrahim Raisi, i el seu ministre d’Afers Estrangers, Hossein Amir-Abdollahian, quan sobrevolaven l’Azerbaidjan Oriental, també per males condicions climatològiques a la regió.

Segons alguns mitjans armenis, l’incident s’ha produït quan el primer ministre es dirigia a la ciutat de Tashir, a 152 quilòmetres al nord d’Erevan, encara que uns altres especulen que es dirigia a Baganis, a tocar de la frontera amb l’Azerbaidjan, on divendres s’havia formalitzat la nova delimitació de la frontera armènia azerbaidjanesa. Coincidint amb aquest esdeveniment, Paixinian va dirigir divendres un missatge a la nació per a justificar la necessitat de la normalització de les relacions amb la veïna Azerbaidjan, que implica una “dolorosa” delimitació de la frontera amb la cessió d’alguns territoris controlats fins ara per Armènia.

Aquest discurs a la nació del líder armeni es va produir després que guàrdies fronterers azerbaidjanesos assumissin el control sobre quatre pobles del nord cedides per Armènia en el marc de l’acord de delimitació de la frontera.

Aquest procés ha estat acompanyat de multitudinàries protestes antigovernamentals que exigeixen la dimissió del primer ministre, al qual acusen de cedir territori armeni a la veïna Azerbaidjan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia