Política

guerra a ucraïna

Augmenten a dotze els morts en l’atac rus contra un hipermercat a Khàrkiv

Setze persones més es troben desaparegudes

Quan la guerra a Ucraïna compleix aquest diumenge 823 dies des de l’inici de la invasió russa a gran escala, les forces ucraïneses asseguren haver abatut dotze míssils i 31 drons llançats per Moscou en un atac aquesta matinada sobre el sud, el centre, l’oest i el nord del país.

D’altra banda, el nombre de morts en l’atac rus d’aquest dissabte contra un hipermercat a Khàrkiv, en el nord-est d’Ucraïna, ja s’enfila a dotze i el de ferits, a 43, segons ha escrit l’alcalde de la ciutat, Igor Terejov, en un missatge a Telegram i recollit per l’agència Efe. El ministre ucraïnès de l’Interior, Igor Klimenko, ha confirmat les xifres i ha avisat que setze persones continuen desaparegudes.

L’atac amb míssils guiats contra l’establiment especialitzat en materials de construcció i jardineria quan, segons va dir el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, hi havia dues-centes persones en el seu interior, no va ser l’únic cop que va rebre dissabte Khàrkiv per part de les forces russes.

Hores després, de l’atac, Moscou va colpejar una zona de Khàrkiv on hi ha un parc, una oficina de correus, una perruqueria i una cafeteria i va deixar divuit ferits, segons ha informat Terejov.

Khàrkiv, la segona ciutat més gran d’Ucraïna, està situada al nord-est del país a només una dotzena de quilòmetres de la frontera amb Rússia i d’ençà que fa dues setmanes les tropes russes van obrir un nou front al nord està sent castigada amb bombardejos diaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia