Política

europa

Macron aterra a Alemanya en la primera visita d’Estat d’un president francès en 24 anys

El president francès, Emmanuel Macron, en companyia del seu homòleg alemany, Frank-Walter Steinmeier, ha avisat aquest diumenge sobre la “fascinació per l’autoritarisme” a Europa quan el Vell Continent es prepara per a unes eleccions decisives entre els pròxims dies 6 i 9 de juny.

“Les eleccions europees són importants perquè vivim un moment històric essencial i perquè mai vam tenir tants enemics dins i fora d’Europa”, ha clamat Macron en un debat celebrat sobre la democràcia amb motiu del 75è aniversari de la Llei Fonamental alemanya i els 35 anys de la reunificació.

“Europa pot morir”, ha dit Macron, que ha repetit la frase que va pronunciar l’abril passat en un discurs a la universitat de la Sorbona a París, abans de parlar del perill que suposa per al Vell Continent la “fascinació per l’autoritarisme” i el “nacionalisme” en un moment crític com, segons ell, és l’actual.

“És un moment ambigu que alimenta als nacionalismes i els extrems, ha afirmat Macron davant Steinmeier, en el marc de la primera visita d’Estat que fa un president francès a Alemanya en 24 anys. Inicialment fixada per al juliol passat, la visita va ser ajornada a causa dels aldarulls registrats a l’Estat francès arran de la mort a mans de la policia un jove de 17 anys.

Aquest dilluns, Macron i Steinmeier viatjaran a Dresden, on Macron pronunciarà un discurs, i l’endemà, dimecres, visitaran Münster, a l’oest d’Alemanya. La vista d’estat conclourà amb una reunió entre Macron, el canceller alemany, Olaf Scholz, i ministres de tots dos països als afores de Berlín. Alemanya i l’Estat francès, les dues principals economies de la UE, es consideren des de fa temps el motor de la integració europea, tot i les seves diferències polítiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La CUP clourà el debat intern amb una assemblea nacional al setembre

barcelona
Política

ERC denuncia un ciberatac que ha afectat dades personals

barcelona
unió europea

Arrenca la cimera informal de la UE per elegir els alts càrrecs

barcelona
japó

Una porta controla l’accés al mont Fuji per limitar-ne la massificació

barcelona
estat espanyol

El jutge estreny el setge contra Begoña Gómez

barcelona
cuba

La flotilla de l’Armada Russa abandona el port de l’Havana

barcelona
rússia

Putin destitueix quatre viceministres de Defensa i nomena una familiar per ocupar un dels llocs

barcelona
política

Nou eslògan de l’ANC: “L’independentisme en acció”

barcelona
guerra a gaza

Mor un membre de Hezbol·là en un atac selectiu israelià contra un vehicle al Líban

barcelona