Política

argentina

Primera crisi de govern del president argentí Javier Milei

Dimiteix Nicolás Posse, cap de gabinet del mandatari ultra, per diferències de criteri

El càrrec l’ocuparà el ministre de l’Interior, Guillermo Francos

Crisi al govern de l’Argentina. Nicolás Posse, número dos de l’executiu del president Javier Milei, va presentar aquest dilluns la renúncia com a cap de gabinet per “diferències de criteri”, segons la nota emesa pel govern. En la nota s’indica que el mandatari ultra va acceptar la dimissió i que el rellevarà en el càrrec el ministre de l’Interior, Guillermo Francos. La renúncia de Posse no ha agafat ningú per sorpresa, ja que feia dies que s’especulava amb aquesta possibilitat després que el mateix Milei hagués apuntat aquesta la possibilitat en una entrevista. Els rumors van créixer després que Posse no assistís al concert-míting que va Milei dijous passat a l’emblemàtic estadi Luna Park de Buenos Aires, la capital argentina.

En un comunicat, la Casa Rosada ha compartit un missatge a les xarxes socials sobre la renúncia de Posse i tot seguit ha publicat un antre escrit en el qual destaca la “la professionalitat, l’experiència i la capacitat política” de Francos. La nota destaca que l’actual ministre de l’Interior argentí va ser un dels artífexs de la gesta que va dur Milei a la presidència i destaca també que és una figura que compta “amb el reconeixement de totes les forces polítiques per la seva capacitat de gestió i consens”.

Posse era una de les persones més properes a Milei dins del gabinet, juntament amb la seva germana i secretària general de la Presidència, Karina Milei. Tot i això, en els últims temps, arran de la negociació per a l’aprovació de la Llei de Bases i Punts de Partida per a la Llibertat dels Argentins –en tramitació en el Senat després de la seva aprovació en el Congrés–, Francos va anar escalant dins de l’executiu pels positius resultats del seu diàleg amb l’oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia