Política

Nou xoc del govern amb el veïns de Les Arenes de Terrassa per la mobilitat i l’aparcament

La PAHT intervé per reclamar canvis en el reglament de la taula d’emergència habitacional

Tot i l’acord del ple del gener passat entre l’equip de govern de Terrassa (TxT, ERC i Junts) per revisar unes 300 actuacions d’urbanisme tàctic a Les Arenes, la Grípia i Can Montllor fetes amb els fons europeu Next Generation per les queixes veïnals, la coordinadora veïnal creada per a la qüestió i l’Associació de Veïns han intervingut avui al ple presentant una proposta de resolució per exigir al govern que corregeixi les deficiències que encara hi ha amb la col·laboració veïnal, que es revisin carrer per carrer les actuacions i per retreure a l’alcalde, Jordi Ballart, que faci les 400 places d’aparcament per a cotxes que va prometre, entre altres qüestions. Han obtingut el suport de l’oposició (PSC, Vox i PP) en una compareixença en la que han posat de relleu que també els acompanyaven veïns de Can Boada i La Cogullada molestos per actuacions en matèria de mobilitat, tot i que la proposta no s’ha aprovat perquè els tripartit hi ha votat en contra.

Xavier Cardona, tinent d’alcalde de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, que inclou Mobilitat, ha lamentat que se’ls reclamés coses que “ja hem fet i estem fent” en col·laboració veïnal per recuperar places d’aparcament perdudes o que tenen previst el 2025 com ara la urbanització de la placeta Banyoles i la millora de cruïlles. Cardona ha explicat que de la reducció de 120 places se n’han reubicat 68 a la mitjana de l’avinguda del Pintor Mir, se’n reubicaran tres al Camp del Roure i n’hi ha 97 de noves al carrer d’Ibáñez Aldecoa.

La PAHT vol reunió amb l’alcalde

Qui també ha intervingut és la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAHT) que s’han concentrat també davant del consistori. Dues representants han reclamat canvis en la taula d’emergència en habitatge de Terrassa perquè “està desbordada” amb llistes d’espera que poden durar anys i actualment hi ha 111 famílies amb resolucions favorables sense habitatge, fet que al seu parer provoca que s’incrementin les desfavorable es facin “trampes” per no complir el reglament. Per això han reclamat una reunió aquest mes amb l’alcalde, que no ha obtengut resposta.

Si que ha parlat la regidora de Polítiques d’Habitatge, Lluïsa Melgares, que ha explicat que al municipi ha tingut 937 assenyalaments de desnonaments el 2023 i que finalment només se’n van realitzar 93 i ha defensat el treball de l’equip de la taula, però que després els jutges no ho apliquen. Segons Melgares han obert 160 expedients perquè no s’ofereixen habitatges a a canvi com marca la legislació, han posat multes per valor de 700.000 euros. Ha posat en valor que des que existeix la taula d’emergència s’han procurat 437 pisos, que “són pocs per la necessita5t que hi ha, però molts en quan a la ingent feina del servei perquè la gent tingui una alternativa fixe”. Ha admès, però, que el reglament ha de canviar i en això hi treballen els ajuntaments amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya.

També ha reconegut que hi ha famílies que van a recursos temporals i han d’anar a altres ciutats, mentre intenten construir habitatges, donen drets de superfície per aconseguir-ne i ha recordat que han signat 140 lloguers socials amb la Sareb, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia