Política

regne unit

El laborisme promet reduir la immigració i legislar per contractar primer a britànics

El Partit Laborista britànic ha comprat el discurs conservador en matèria d’immigració: control de fronteres, reduir les xifres de migrants i lleis per contractar “primer els britànics”. El líder dels laboristes, Keir Starmer, ha promès aquest diumenge que, si guanya les eleccions generals del pròxim 4 de juliol, reduirà els nivells d’immigració al país a través de lleis que assegurin que les empreses contracten primer treballadors britànics.

“Llegeixin els meus llavis: reduiré les xifres d’immigració. Si em dones les claus del número 10 (residència del primer ministre), et faré aquesta promesa: controlaré les nostres fronteres i m’asseguraré que les empreses britàniques rebin ajuda per a contractar britànics primer”, afirma Starmer en una entrevista al dominical The Sun on Sunday i recollida per l’agència Efe. Aquesta és la primera vegada que el líder laborista es compromet públicament a frenar la immigració si guanya les eleccions, si bé no va concretar en quant temps podria aconseguir-lo.

La immigració és un dels grans debats de la campanya electoral de cara als comicis de juliol.

La proposta dels laboristes per aconseguir rebaixar la immigració apunta, segons es desprèn de les declaracions de Starmer, a castigar els empresaris que infringeixin la legislació laboral com ara els qui no paguin al seu personal el salari mínim se’ls prohibirà contractar treballadors de l’estranger. La formació també estarà vinculada a la immigració, per la qual cosa els sectors que demanin permisos de treball estrangers hauran primer de formar als britànics per fer les feines.

Els laboristes han dit que eliminaran el polèmic pla dels conservadors d’enviar els demandants d’asil a Ruanda, que el primer ministre britànic, Rishi Sunak, va admetre que no seria posat en marxa abans de les eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia