Política

guerra a europa

Rússia sanciona a polítics i periodistes britànics i crida Londres a cessar l’ajuda a Kíiv

Moscou al·lega que el suport del Regne Unit a Ucraïna “provoca víctimes civils i prolonga l’agonia del règim neonazi”

Rússia ha anunciat aquest dilluns noves sancions contra polítics i periodistes britànics, i ha fet una crida Londres a cessar l’ajuda militar a Ucraïna per a no allargar la guerra i “evitar víctimes entre la població civil”.

“En resposta a les accions hostils de la part britànica, es va prendre la decisió d’incloure diversos representants del poder polític, el cos periodístic i la comunitat d’experts en la llista negra de Rússia”, ha assenyalat el ministeri d’Exteriors d’aquest país en un comunicat.

Moscou precisa que entre els sancionats es troben polítics responsables de crear i implementar “el rumb antirús de Londres” i periodistes que fan ús de “mentides i russofòbia” a l’hora d’informar sobre Rússia.

També han estat sancionats experts que analitzen “importants esdeveniments sociopolítics” a Rússia des d’un punt de vista “negatiu i fals”.

“Els esforços dels britànics per desacreditar i aïllar internacionalment a Rússia, també durant l’operació militar especial (a Ucraïna), rebran inevitablement un dur i decisiu rebuig de la nostra part”, agrega el comunicat.

En aquest sentit, Moscou ha demanat a Londres que “abandoni el seu suport militar a Ucraïna, que provoca víctimes civils i només prolonga l’agonia del règim neonazi a Kíiv”.

El Regne Unit va ser la primera potència occidental a autoritzar a Ucraïna l’ús del seu armament contra objectius en territori rus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia