Política

llengua

Degoteig de sentències avalant el 25% de castellà a l’escola

Tot i el decret de drets lingüístics i la Llei d’Us i Aprenentatge de la Llengua, els tribunals segueixen sentenciant que cal aplicar el 25% de classes en castellà en escoles de Catalunya. En els darrers dies quatre casos més, o més aviat, tres confirmacions de casos recorreguts per la Generalitat i un de nou.

La nova sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) obliga a un institut escola del Maresme a fer el 25% de classes en castellà per atendre la petició d’una família d’un alumne. Per la seva banda, el Suprem ha rebutjat dos recursos del departament d’Ensenyament contra dues sentències prèvies del TSJC per al 25% a dues escoles de Sant Pere de Ribes i Cubelles. I el mateix TSJC ha confirmat les mesures cautelars perquès’apliqui el percentatge a un escola d’Horta, segons ha informat l’Assemblea per una Escola Bilingüe.

La Llei d’Us i Aprenentatge de Llengües en el sistema educatiu del 2023 està pendent que el Constitucional s’hi pronunciï. La norma aprovada pel Parlament descartava els percentatges lingüístics en l’ensenyament i concedia als centres i el departament la potestat per decidir el projecte lingüístic de cada centre, amb l’objectiu que l’alumnat domini les dues llengües al final de la seva etapa d’escolarització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia