Política

POLÍTICA

L’alcalde de Sant Julià, disposat a ser el cap de llista d’ERC a Girona

L’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, està disposat a ser l’alcaldable d’ERC a Girona el 2027 si l’actual portaveu del grup municipal, Quim Ayats, renuncia a ser-ho. Puigtió deixarà l’alcaldia de Sant Julià a l’octubre i posarà fi a més de nou anys en el càrrec. Té ganes de continuar treballant en la secció local dels republicans a Girona i, fins i tot, ser-ne l’alcaldable. De fet, ja viu a la capital del Gironès.

“Una de les coses que m’atrauen ara és la política municipal de Girona. Tinc ganes d’ajudar més intensament a Girona i crec que és bo avançar a aquest any l’hora de plegar a Sant Julià i cedir l’espai a en Marc [Sayols]”, diu Puigtió, vicepresident del Consell Comarcal del Gironès.

L’alcalde de Sant Julià ha treballat en actes de la secció local a Girona i no té ganes que la seva voluntat perjudiqui el partit. Avança que es pronunciarà sobre els plans de futur el gener vinent. Els republicans han tingut Quim Ayats d’alcaldable el 2019 –6.289 vots, el 14,5% dels sufragis i 4 regidors– i el 2023 –3.151 vots, el 9,2% dels avals i 3 regidors.

Ayats forma part de l’actual equip de govern gironí, integrat per Guanyem, Junts i ERC. És el segon tinent d’alcalde i regidor de Cultura, responsabilitat en què centra tota l’energia, diu. Entre el 2007 i el 2011 va ser regidor de govern en el tripartit del PSC d’Anna Pagans, l’ERC de Cristina Alsina i l’ICV-EUiA de Joan Olòriz.

Fins a l’1 d’octubre

Puigtió continuarà com a alcalde de Sant Julià fins a l’1 d’octubre, dia que plegarà en un ple extraordinari. A partir d’aquell moment, el regidor Marc Sayols agafarà el relleu, tal com estava acordat en el si del grup d’ERC a Sant Julià des de principis del 2022. A partir de la seva renúncia, Puigtió continuarà fins a final de mandat com a edil d’Hisenda a l’equip de govern, que formen ERC i Som Poble-Amunt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

L’Audiència Nacional obliga a tancar una investigació sobre el cas del 3%

barcelona
estat espanyol

El CIS redueix la distància entre el PSOE i el PP a només un punt

barcelona

Lloret vol “revertir la decadència” del nucli antic amb un pla director

LLORET DE MAR
política

El fiscal demana a García-Castellón l’amnistia pel cas Tsunami

barcelona
política

Adam Tomàs pren el relleu a la delegació de govern a Terres de l’Ebre

Tortosa
Política

ERC i Som Vilafant reclamen un ple perquè el govern reti comptes

VILAFANT
Estat espanyol

L'executiu inicia els tràmits per il·legalitzar la Fundació Franco

barcelona
àsia

Putin visita el Vietnam per sumar suports i "trencar" l’aïllament

barcelona
política

El govern espanyol porta a Fiscalia el gest del president del Parlament balear

barcelona