Política

política

L’ocupació dels escons al Parlament torna a l’eix esquerra-dreta

Es trenca el “bloc” independentista, que en els últims anys seia tot a la mateixa banda de l’hemicicle

El repartiment dels escons físics al Parlament canviarà l’eix nacional per l’eix social en la propera legislatura. Durant el ple de constitució dilluns vinent, el PSC canviarà de bancada i passarà, a petició pròpia, a les primeres files de l’esquerra, mentre que Junts, igualment a petició pròpia perquè han estat els segons en triar, es mourà a les primeres de la banda dreta de l’hemicicle, on tindrà més visibilitat. Segons explica l’ACN, a la part esquerra s’hi quedaran els diputats d’ERC, darrere dels socialistes, i els de la CUP, a dalt com fins ara, mentre també els comuns faran cap a l’extrem inferior esquerre, menys visible a les càmeres. A la banda dreta, darrere de Junts, hi seuran els diputats del PP i Vox, que hi han expressat el seu consentiment, així com els dos d’Aliança Catalana.

Fonts de Junts, en tot cas, han volgut deixar clar a El Punt Avui que ells no han propiciat el trencament de la visibilitat del bloc independentista, i sospiten que hi podria haver hagut una entesa entre les forces d’esquerra per conformar-ho així, ja que el PSC farà que dos dels seus diputats seguin a la dreta perquè els dels altres grups càpiguen a l’esquerra. Amb aquesta distribució es trenca el repartiment dels escons en clau nacional, ja que les darreres legislatures, com a mínim del 2015, el bloc independentista s’havia situat tot sencer a l’esquerra. A partir d’ara, així, els grups progressistes seuran a la banda esquerra mirant des de baix, i els conservadors, a la dreta.

La mesa de la diputació permanent encara de l’anterior legislatura ha fet aquesta proposta als representants dels futurs grups, que previsiblement la validaran perquè s’ha atès les peticions de tots. Encara que es farà només per a la sessió constitutiva de la cambra, no es preveu que hi hagi canvis significatius en la resta de sessions de la legislatura.

A la mateixa reunió s’ha acordat, també, el repartiment dels despatxos del Parlament en la nova legislatura. El PSC, així, es mantindrà als despatxos superiors de l’ala esquerra de l’edifici, els mateixos que ja tenia. ERC, en canvi, canvia de banda i serà, també, a l’ala esquerra, però en aquest cas a la part inferior, que compartirà amb els comuns i la CUP.

L’ala dreta l’ocuparà Junts, que es quedarà tota la part superior, mentre PP, Vox i Aliança Catalana, se’n quedaran a la part inferior. Les golfes, on s’havia situat Vox durant l’anterior legislatura, estaran ara desocupades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.