Política

ESTATS UNITS

Biden imposa noves restriccions a la demanda d’asil a la frontera amb Mèxic

El decret preveu reduccions dràstiques que recorden les que va adoptar Trump

El president dels EUA, Joe Biden, ha firmat aquest dimarts un nou decret destinat a limitar el nombre de persones que podran sol·licitar asil a la frontera amb Mèxic. Tot i que no és la primera vegada que l’administració demòcrata imposa restriccions per dissuadir la migració, la d’aquest dimarts és la més dràstica presa per Biden durant la seva presidència i recorda les mesures adoptades pel seu predecessor, el republicà Donald Trump.

“Jo mai he demonitzat els immigrants” contràriament a Trump, es defensava el mateix Biden, després de firmar l’ordre executiva.

Les mesures aprovades dimarts restringeixen de manera temporal l’accés a l’asil a la frontera sud dels EUA. S’activaran quan el nombre de travesses irregulars superi les 2.500 diàries durant un període de set dies. Quan entrin en vigor, permetran que les autoritats deportin als països d’origen o expulsin a Mèxic les persones que entrin de manera irregular, llevat que provin, sota uns estàndards més estrictes, que poden ser perseguides o torturades si són expulsades. L’ordre preveu excepcions i no s’aplicarà als menors no acompanyats ni a les persones que puguin demostrar una emergència mèdica greu, risc imminent per a la seva vida o seguretat o que siguin víctimes de tràfic humà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia