Política

política

ERC avisa Illa que és imprescindible un finançament singular si vol el seu suport

Rovira i Aragonès situen la necessitat que Catalunya recapti i gestioni els seus impostos com a element central de la negociació i de la propera legislatura

Retrets a PSC i Junts perquè avalen polítiques austericides i s’han apartat d’un acord de la claredat europeu

“Si Illa està esperant el nostre suport, ja ho sap, i també va per Pedro Sánchez: és necessari un finançament just, singular, que recaptem els impostos a Catalunya i els puguem invertir en la mateixa ciutadania”. Clar i català, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha posat aquest vespre sobre la taula la que s’endevina que serà la principal condició que plantejarà si el PSC vol tenir el seu suport per assolir la presidència de la Generalitat. “Qui necessiti els vots d’ERC ens trobarà al costat de la gent, només podrem moure la nostra posició si és per afavorir necessitats de la ciutadania, que avui són un finançament just i digne”, ha insistit Rovira, que comanda les negociacions, en el míting central de la campanya de les europees al barri de la Sagrera de Barcelona. Rovira també ha reivindicat la llei d’amnistia, que segons ella ja “està sent objecte” d’estudi a nivell internacional, i que pot obrir la porta a la resolució de molts altres conflictes.

Just abans, el president en funcions, Pere Aragonès, en la primera i única aparició que tindrà en la campanya, havia posat sobre la taula també la necessitat de recaptar i gestionar tots els impostos des del país. “Serà un element clau, central de la feina que farem a Catalunya les properes setmanes, mesos i anys”, ha anunciat, mentre ha reivindicat també la feina del govern. En aquest sentit, ha alertat que, en contraposició al PSC i a Junts, ERC s’ha quedat sola al Parlament Europeu en la batalla contra les polítiques “austericides”, que ha lamentat que són una “porta oberta a la ultradreta i el feixisme”.

La candidata d’ERC el 9-J, Diana Riba, també ha acusat PSC i Junts de “posar-se de perfil” quan en el debat de TV3 ahir els va demanar que renegociïn els acords de lliure comerç perquè incorporin clàusules mirall en benefici de la pagesia i ramaderia. A més, ha retret a Junts que és un “error” que s’hagi desmarcat del “carril central” per on circulen el gruix de partits europeus que defensen l’autodeterminació, que van constituir un grup de treball per mirar d’impulsar una llei de la claredat europea. “Es necessita tota la força i la unitat per afrontar aquest repte majúscul”, ha lamentat.

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha reivindicat precisament la necessitat de bastir grans aliances a tots els nivells, i ha denunciat que el TC vulgui “prohibir” el vot dels exiliats independentistes i que el Tribunal Suprem vulgui “mantenir sentències injustes” contra la llei i la voluntat del poder legislatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia