Política

Guerra a Gaza

L’ONU inclou Israel a la llista negra de països que violen els drets dels nens durant els conflictes

Netanyahu defensa que el seu exèrcit és “el més moral” del món

Les Nacions Unides han notificat oficialment aquest divendres a Israel la seva inclusió a la llista de països que perjudiquen la infància en zones de conflicte, on hi ha tant nacions com organitzacions terroristes.

L’oficina del secretari general de l’ONU publica cada any un informe sobre la violació dels drets dels infants en contextos de conflictes bèl·lics i identifica en un annex els responsables d’aquestes vulneracions, l’anomenada “llista de la vergonya” , on hi figuren l’Afganistan, Birmània, Somàlia, el Congo, Síria i el Sudan. L’any passat s’hi va afegir Rússia pels seus atacs a Ucraïna. Tot i que la llista es publicarà oficialment el pròxim 18 de juny, el portaveu de la Secretaria General, Stéphane Dujarric, ja ha comunicat la decisió a l’ambaixador d’Israel davant l’ONU, Gilad Erdan.

El govern israelià ha criticat durament la decisió de l’ONU d’afegir el seu país a la mateixa “llista negra” on hi ha també grups terroristes com Boko Haram o Estat Islàmic. “L’ONU s’ha posat avui a la llista negra de la història quan ha adoptat les absurdes afirmacions de Hamàs. Les FDI són l’exèrcit més moral del món i cap decisió terraplanista del secretari general de l’ONU pot canviar això”, ha reaccionat el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu.

El ministre israelià d’Exteriors, Israel Katz, ha declarat en un comunicat que la “escandalosa decisió” d’incloure Israel en la llista negra és una acció “deplorable” que evidencia a “hostilitat del secretari general de l’ONU, António Guterres, cap Israel. “Guterres, que va mantenir un minut de silenci en memòria del president de l’Iran que va executar desenes de milers de persones innocents, serà recordat als llibres d’història com un secretari general antisemita”.

Katz ha advertit que aquesta pas “tindrà conseqüències per a les relacions d’Israel amb l’ONU”.

Israel està acusada de genocidi al Tribunal Internacional de Justícia (TIJ), que en la seva última resolució judicial en relació amb el conflicte a la Franja de Gaza va ordenar a Israel aturar de manera immediata l’ofensiva a Rafah. Tot i tractar-se d’una ordre d’obligat compliment en tractar-se d’un organisme que penja de l’ONU, Israel ha ignorat la resolució i ha continuat endavant amb la seva ofensiva contra la ciutat del sud de la Franja i, no només això, sinó que l’ha intensificat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia