Política

política

Mobilitat i patrimoni, claus de l’Agenda Urbana de Manresa

L’Ajuntament de Manresa ha fet pública l’Agenda Urbana de la ciutat per al 2030, un document estratègic per garantir que les polítiques municipals i els projectes que s’implantin a la ciutat en un futur ho facin d’acord amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU i els objectius de l’Agenda Urbana estatal. L’estratègia de sostenibilitat integral per a la Manresa del futur, que es presentarà en un acte públic aquest dimarts al claustre del museu local, inclou 9 reptes i 38 accions enfocades a aconseguir una ciutat més justa, verda, pròspera i segura.

Aquestes accions estan pensades per fomentar, entre d’altres, la mobilitat sostenible, la preservació del patrimoni històric, cultural i arquitectònic de Manresa i el desenvolupament i la millora dels espais verds urbans i l’Anella Verda. També es posa el focus en la reducció de les desigualtats, la millora de la inclusió social i el foment de l’economia local competitiva i sostenible. A més, es fa èmfasi en el fet que les polítiques municipals tinguin en compte la participació ciutadana, la transparència, la perspectiva de gènere i l’avaluació de resultats.

Del total de 38 accions, 30 ja estaven contemplades en el pla integral d’acció i la resta han estat identificades durant el procés d’anàlisi i diagnosi de l’Agenda Urbana de Manresa 2030. Entre els projectes de nova implementació destaca la recuperació de dues antigues fàbriques de la ciutat per a diferents usos.

D’una banda, a la Fàbrica Nova es farà un nou pol d’innovació i recerca tecnològica i s’hi traslladarà el centre de formació pràctica per tal d’augmentar la investigació tecnològica i de millorar la formació continuada i ocupacional dels treballadors. De l’altra, l’antiga Fabrica de L’Anònima, de titularitat municipal, es recuperarà per ubicar-hi serveis de promoció econòmica i ocupació de la ciutat, així com un altre espai dedicat tant al consum de cultura i art com a la producció artística, la innovació cultural i l’ús per part de la comunitat local.

Altres projectes de nova implementació tindran a veure amb la millora de l’eficiència i la sostenibilitat de la xarxa d’aigües existent, incloent-hi sistemes de reciclatge i reutilització d’aigua de pluja, amb la implementació de mesures de resiliència per fer front a l’augment de temperatures derivat del canvi climàtic, amb l’impuls de mesures per millorar el parc d’habitatges de la ciutat, que téu n 40% de llars amb més de 35 anys sense renovar o rehabilitar, i amb la transformació de Manresa en una ciutat intel·ligent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

García-Castellón desmunta la trama russa del procés

barcelona
política

El Consell de la República encarrega una auditoria externa pels comptes

barcelona
política

Illa ofereix diàleg per aconseguir un pacte progressista “sòlid i ambiciós”

barcelona
Política

Tortosa aprovarà una modificació pressupostària de 3,3 milions

Tortosa
política

Batet (Junts) reivindica “un govern d’estricta obediència catalana”

barcelona
política

ERC reclama a PSC i Junts que facin “propostes valentes” si volen el seu suport

barcelona
política

Activat el compte enrere per a la investidura: límit 26 d’agost o eleccions el 13 d’octubre

barcelona
rússia

Comença el judici contra un periodista dels EUA acusat d’espionatge

barcelona
Política

ERC planteja augmentar al màxim el recàrrec turístic a Barcelona

Barcelona