Política

Eleccions Europees

La conservadora Unió Democràtica guanya les eleccions a Croàcia

El partit del primer ministre Andrej Plenkovic es podria endur uns sis escons al Parlament Europeu, la meitat dels que li corresponen al país balcànic

Els socialdemòcrates serien la segona força i guanyarien quatre escons

Els sondejos a peu d’urna realitzats al tancament dels col·legis electorals croates situen la conservadora Unió Democràtica de Croàcia (HDZ) com la gran guanyadora de les eleccions europees d’aquest diumenge.

El partit del primer ministre Andrej Plenkovic hauria obtingut el 33,74% dels vots, segons el sondeig realitzat per Ispos per a la ràdio i televisió pública croata HRT. Aquest resultat atorgaria, de confirmar-se, sis dels dotze escons que corresponen al país balcànic al Parlament Europeu.

La segona força més votada seria la socialdemòcrata SDP, que recolliria el 27,81% dels sufragis i quatre escons. L’ultradretà DP (8,67%) i l’esquerrà Mozemo! (5,84%) es repartirien els altres dos escons.

L’enquesta s’ha fet en base a 5.000 entrevistats que han votat a 150 col·legis electorals d’arreu del país fins a les sis de la tarda. Uns 3,7 milions d’electors estaven cridats a votar avui. Dues hores abans del tancament de les meses electorals la participació se situava en un escàs 15,05%, una de les més baixes en la història del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia