Política

ELECCIONS EUROPEES

Empat tècnic entre PP (21-23) i PSOE (20-22) a l’Estat, segons el sondeig de 3Cat

Vox passaria de 3 a 6-7 escons, Cs desapareix, Podemos baixaria de 6 a 2-3 i Sumar aconseguiria entre 3 i 4 diputats

El partit d’Alvise Pérez (2-3) irrompria a l’Eurocambra

Empat tècnic entre PP i PSOE a l’Estat en les eleccions europees d’aquest diumenge. El PP guanyaria els comicis amb el 32,4% dels vots i entre 21 i 23 escons (el 2019 va obtenir 12). El PSOE el seguiria de ben a prop amb entre 20 i 22 eurodiputats (va obtenir-ne 20 fa cinc anys) i el 30,2% dels vots, segons el sondeig de 3Cat i RTVE. Vox seria la tercera força amb 6-7 diputats (augmentaria, després d’haver aconseguit3 escons), Sumar n’obtindria 3-4 i Podem, que es presentava per separat als comicis, n’aconseguiria 2-3. La coalició Ara Repúbliques –on hi ha ERC, EH Bildu i el BNG– tindria entre 2 i 3 eurodiputats i Junts n’obtindria 1, com la Coalició per una Europa Solidària (CEUS), on hi ha el PNB. S’estrenaria a l’Eurocambra amb 2-3 escons S’ha Acabat la Festa (SALF), la plataforma impulsada per l’ultra Alvise Pérez, ex assessor de Ciutadans que s’ha fet popular a través de les xarxes socials, sobretot entre els joves. Ciutadans desapareixeria (en tenia 8).

Sumar i Podem, que es van presentar conjuntament a les eleccions espanyoles del juliol passat, han trencat la seva relació i han concorregut en llistes diferents a les europees. La llista d’Irene Montero, segons el sondeig, obtindria el 4,4% dels vots, quan fa cinc anys va superar el 10%. Sumar tindria el suport del 10,4% dels votants i superaria el partit lila.

El creixement de l’ultradreta arriba no només pel creixement de Vox, que duplicaria els 3 escons dels últims comicis europeus, sinó també per la irrupció a Brussel·les de la plataforma del controvertit Alvise Pérez, que sumaria el 3,9% dels vots i podria arribar als 3 representants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia