Política

eleccions europees

Empat tècnic entre els socialistes i el centredreta a Portugal

L’ultradretà Chega entraria, per primera vegada, a l’Eurocambra

El Partit Socialista (PS) i la coalició de centredreta Aliança Democràtica (AD), del primer ministre Luís Montenegro, haurien assolit un empat tècnic en les eleccions al Parlament Europeu d’aquest diumenge, segons els sondejos a peu d’urna difosos per diversos mitjans. Els socialistes tindrien un lleuger avantatge (33,7% dels vots), mentre que el centredreta d’AD obtindria un 32% dels sufragis.

La tercera posició la disputarien el partit d’ultradreta Chega (12,6%) amb Iniciativa Liberal (12,3%) i tots dos entrarien, per primer cop, a l’Eurocambra, d’acord amb la projecció de la cadena CNN Portugal/TVI.

Amb aquests resultats, el PS aconseguiria entre sis i vuit escons al Parlament Europeu, igual que AD. Chega i Iniciativa Liberal (IL) aconseguirien entre un i tres diputats, respectivament.

Aquests resultats tornen a reproduir l’empat tècnic que es va donar a Portugal en les passades legislatives del 10 de març entre els socialistes i AD, que es va resoldre a favor de la coalició de centredreta liderada per l’ara primer ministre Luís Montenegro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia