Política

guerra a europa

Bombarders estratègics russos sobrevolen el Bàltic i els mars de Barentsz i de Noruega

Els aparells han estat escortats per caces Su-30SM, Su-27 i Su-33 de la Força Aeroespacial i de l’aviació de l’Armada Russa

El ministeri de Defensa de Rússia ha informat de vols de bombarders estratègics de llarg abast sobre les aigües neutrals del mar Bàltic, i els mars de Barentsz i de Noruega, sense especificar el nombre d’aeronaus que van participar en aquestes missions.

“Els avions van efectuar vols rutinaris en l’espai aeri sobre les aigües neutrals del Bàltic, i dels mars de Barentsz i de Noruega. Van participar portamíssils estratègics Tu-95MS i bombarders de llarg abast Tu-22M3”, han assenyalat fonts militars russes en el seu canal de Telegram.

Segons Defensa, el vol de major durada va ser de més de 6 hores. “Els avions van estar acompanyats de caces Su-30SM, Su-27 i Su-33 de la Força Aeroespacial i de l’aviació de l’Armada Russa”, ha afegit el comandament rus.

En determinats trams del patrullatge, els bombarders van ser vigilats per caces d’altres països, ha assenyalat Defensa.

Els vols “es van dur a terme en estricta correspondència amb les normes internacionals d’ús de l’espai aeri”, ha subratllat Defensa.

L’aviació estratègica russa efectua regularment vols de patrulla sobre les aigües neutrals de l’Àrtic, l’Atlàntic Nord, les mars Negre i Bàltic, l’oceà Pacífic i altres, missions que no s’han vist interrompudes per la guerra a Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia