Política

Un pont nou, una zona verda i 370 habitatges entre el Mas Xirgu i el nou Trueta

L’Ajuntament de Girona ha aprovat inicialment aquesta tarda, en el Ple municipal, la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana de Girona per facilitar la implantació del nou Campus de Salut Josep Trueta al sector Mas Marroc, al límit entre els termes municipals de Girona i Salt. L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; la tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana de l’Ajuntament de Girona, Cristina Andreu Displas, i el tinent d’alcaldia i regidor de Talent, Innovació, Salut i Comunitat de l’Ajuntament de Girona, Xavier Aldeguer Manté, han presentat la proposta abans.

La proposta inclou la construcció d’un pont que creuarà la riera Marroc, a l’altura dels carrers de la Gerundense i de Sarrià de Ter, que connectarà Mas Xirgu directament amb el nou Campus de Salut de Girona. D’aquesta manera, es facilitarà un nou accés en el futur hospital a banda del carrer de Salt. L’objectiu d’aquesta proposta és garantir una mobilitat fluida a la zona.

Una altra de les modificacions és que es crearà una zona verda paral·lela a la riera Marroc, i part de l’actual parc de Jordi Vilamitjana i Pujol passarà a ser terreny d’ús residencial. L’Ajuntament de Girona té previst que s’hi construeixin 370 habitatges, el 40% dels quals seran de protecció oficial. D’aquesta manera, es contribuirà a generar més habitatge assequible a la ciutat.

Aquesta ordenació deriva de les condicions d’inundabilitat dels terrenys propers a la riera, fet que ha obligat a concentrar els usos hospitalaris i residencials als terrenys més allunyats d’aquesta. En total, es reordenarà un sector que fa 121.247,24 m2 de superfície. D’aquests, 16.650,97 m2 estan destinats al futur Campus de Salut de Girona, 57.012,24 m2 és zona verda (principalment l’espai paral·lel a la riera Marroc) i 43.676,46 m2 és on es construiran els 370 habitatges.

La modificació és fruit de la col·laboració entre els ajuntaments de Girona i Salt i la Generalitat de Catalunya, que s’ha compromès a llançar un concurs d’idees per dissenyar el futur campus sanitari un cop s’hagin aprovat inicialment els planejaments respectius.

La modificació que es porta a aprovació complementa altres actuacions que s’han dut a terme durant els últims mesos com la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments de Girona, Salt i Vilablareix per a la creació d’un nou accés a l’Eixample de Salt des de la C-65. Un cop aprovada inicialment, està previst que l’aprovació definitiva del nou planejament es produeixi durant el primer trimestre de 2025.

“El projecte del nou Campus de Salut Josep Trueta avança a bon ritme gràcies a la implicació i coordinació de l’Àrea Urbana de Girona i la Generalitat de Catalunya. Aquest és el principal projecte del mandat, i estem complint els compromisos abans del primer any”, ha afirmat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas.

“La celeritat amb què s’ha avançat en el nou Campus de Salut Josep Trueta és un reflex del compromís i l’eficiència de l’àrea. A més, vull fer èmfasi en el nostre compromís amb l’habitatge, assegurant que els serveis sanitaris estiguin acompanyats per una oferta residencial al barri”, ha ressaltat la tinenta d’alcaldia Cristina Andreu.

“El nou Campus de Salut Josep Trueta, a més d’una infraestructura sanitària imprescindible, és el projecte més rellevant i ambiciós per a Girona i les comarques gironines en les darreres dècades. L’àrea de Girona pot experimentar una forta transformació econòmica basada en el coneixement, la recerca i el desenvolupament, i el sorgiment d’empreses molt competitives de base tecnològica i d’alt valor afegit, per això com a Ajuntament hi apostem de forma molt clara”, ha destacat el tinent d’alcaldia Xavier Aldeguer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia