Política

política

Vox reclama a Felip VI que surti a fer un discurs com el del 3-O

“El rei ha estat obligat per aquest govern a firmar una llei que deslegitima el seu discurs del 3 d’octubre”, denuncia la portaveu ultradretana al Congrés, Pepa Millán

Només la nova estrella de l’agitació ultra Alvise Pérez havia gosat atacar el monarca fins ara

Col·lectius i associacions en l’esfera de la ultradreta com ara Hazte Oír i també la nova estrella de l’agitació ultra al capdavant de S’ha Acabat La Festa i nou eurodiputat, Alvise Pérez, havien gosat fins ara amonestar en públic el rei Felip VI pel fet d’haver firmat la llei d’amnistia, però avui Vox, tercera força al Congrés, protagonitza el pas inèdit de reprotxar al monarca la seva conducta. Els de Santiago Abascal reclamen a Felip VI que comparegui aquest vespre en un discurs televisat com ja va fer el 3 d’octubre del 2017. “Així com el rei va sortir el 3-O, avui podria sortir també. La gent està molt abandonada”, han assegurat fonts de Vox.

Fins avui només Alvise Pérez, el troll de les xarxes socials multicondemnat per difamacions i atacs a l’honor i que ha obtingut tres eurodiputats en les eleccions europees del 9 de juny, havia fet el salt qualitatiu d’assenyalar el rei Felip VI com a còmplice de l’amnistia. “La Constitució espanyola diu que els indults generals estan expressament prohibits i també diu que la principal obligació del rei d’Espanya, Felip VI, és protegir el marc constitucional. Si el rei firmar alguna cosa que és contrària al marc constitucional, el rei no està complint la seva tasca com a rei d’aquest país. I per tant la pregunta òbvia i lògica que es fan tots els espanyols és: Per què collons serveix el rei? I si no serveix per a res, ni tan sols per l’única funció que té i que és protegir el marc constitucional, per què hem de dedicar 10 milions anuals perquè visqui a La Zarzuela?”, etzibava Alvise Pérez en una de les seves primeres entrevistes postelectorals i ja com a eurodiputat espanyol in pectore.

Vox no ha gosat avui anar tan lluny en públic, si bé fonts properes a Abascal airegen el seu malestar amb Felip VI i esperen d’ell un discurs equiparable al de fa set anys per consolar l’orfandat dels espanyolistes ek dia en què el BOE ha publicat la llei d’amnistia i aquesta ja està en vigor. “El rei ha estat obligat per aquest govern a firmar una llei que deslegitima el seu discurs del 3 d’octubre del 2017”, ha denunciat la portaveu de Vox al Congrés, Pepa Millán.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.