Política

estats units

El fill de Biden és declarat culpable de tots els càrrecs en el cas per possessió d’armes

En tractar-se de la primera vegada que és declarat culpable i com que no té antecedents, el més probable és que Hunter Biden no rebi cap condemna de presó

Un jurat de Delaware (els EUA) ha declarat culpable aquest dimarts al fill del president dels Estats Units, Joe Biden, Hunter, per tres delictes relacionats amb la possessió d’armes, i per ocultar quan les va comprar la seva addicció a les drogues. Els càrrecs, tots a escala federal, impliquen una pena màxima de 25 anys de presó.

El procés va començar fa poc més d’una setmana en Wilmington (Delaware) i durant el judici van atestar la seva exesposa Kathleen Buhle, una exparella, la seva cunyada i examant Hallie Biden i la seva filla Naomi Biden, abans que els advocats de l’acusació i la defensa van pronunciar ahir els seus al·legats finals en un últim intent de convèncer els membres del jurat.

En el veredicte, el jurat ha trobat Hunter Biden culpable pels tres càrrecs que pesaven en contra seva i ha conclòs que el fill del president usava drogues il·lícites quan va comprar un revòlver i va mentir en dues declaracions (dos càrrecs de declaració falsa) i va estar en possessió il·legal de l’arma (tercer càrrec).

Dos dels càrrecs podrien implicar-li un màxim de 10 anys de presó de les reixes i el tercer cinc anys més. Al seu torn, Hunter Biden haurà de pagar una multa de fins a 750.000 dòlars per cadascun d’ells.

A l’ésser la primera vegada que és declarat culpable i com que no té antecedents, el més probable és que Hunter Biden no rebi cap condemna de presó, segons alguns experts consultats.

Abans que la jutgessa del districte Maryellen Noreika cridés als membres del jurat a deliberar, l’advocat defensor de Hunter Biden, Abbe Lowell, va resumir el seu al·legat final insistint que no existeixen proves directes que el seu client estigués consumint drogues en els dies pròxims als quals va comprar un revòlver.

Durant el procés, el president dels Estats Units i pare de Hunter, Joe Biden, no ha acudit al tribunal, però la primera dama –que no és la mare de l’acusat–, Jill Biden, va ser present dilluns passat durant la selecció del jurat i també avui, al costat de l’actual esposa de Hunter, Melissa Cohen-Biden, i la seva germana Ashley Biden.

Hunter és fill de la difunta primera esposa del president, Neilia Biden, i està acusat de mentir l’octubre de 2018 quan no va reconèixer que consumia drogues en un formulari per a comprar un revòlver Colt Cobra de calibre 38, que després va guardar durant 11 dies i no va usar.

Els càrrecs contra Hunter Biden són el resultat d’una investigació que es va obrir en 2018 durant el govern de Donald Trump (2017-2021) i que el mateix exmandatari i futur candidat republicà per a les eleccions de novembre, ha usat per a atacar al seu contrincant Biden.

El fill del president té pendent un altre judici a Califòrnia en el qual se l’acusa d’haver evadit el pagament d’1,4 milions de dòlars en impostos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Torrentà relleva Cañigueral com a delegada del Govern a Girona

GIRONA
educació

L’alumnat català de 15 anys, per sota la mitjana estatal en pensament creatiu

barcelona

Som-hi-ERC denuncia que s’elimina l’oferta de cursos d’accés a la Universitat

santa coloma de farners
política

La Mesa explora si pot actuar contra les despeses de Vox al Parlament

barcelona
política

El PSC i ERC obren les negociacions per la investidura

barcelona
judicial

El TC admet el recurs del PP contra el vot delegat de Puigdemont i Puig

barcelona
judicial

Puigdemont declara en una comissaria de París per la causa del Tsunami

barcelona
Corea

Corea del Sud dispara trets d’avís a soldats del Nord que han creuat la divisòria

Barcelona
Unió Europeu

Acaba sense acord la cimera per renovar els alts càrrecs comunitaris

Barcelona