Política

guerra a gaza

Hezbol·là llança el seu més gran atac contra Israel des de l’inici del conflicte

La milícia xiïta respon a la mort d’un dels seus comandants amb un bombardeig massiu des del Líban contra diferents punts

Almenys 160 míssils han estat llançats aquest dimecres des del Líban cap a diferents punts del nord d’Israel, inclosa la Baixa Galilea, on les sirenes no han parat de sonar durant tot el matí. L’exèrcit israelià ha confirmat el bombardeig, que ha estat reivindicat per Hezbol·là en represàlia per la mort aquesta matinada d’un dels seus comandants en un atac israelià.

Es tracta d’un dels atacs més grans pel que fa al nombre i l’abast dels projectils llançats des de territori libanès des de l’octubre passat, ja que per primera vegada els coets van arribar a la ciutat de Tiberíades, a 65 quilòmetres de la frontera, i altres localitats fins i tot més al sud.

“Diversos projectils han estat interceptats i altres van caure en diferents localitzacions del nord d’Israel. Com a resultat, d’incendis en diferents àrees”, ha indicat l’exèrcit israelià en un comunicat recollit per l’agència Efe.

Hezbol·là ha reivindicat el massiu bombardeig com a resposta a la mort de quatre milicians del grup patrocinat per l’Iran en un atac israelià en el sud de Líban aquesta matinada, en el qual va morir el comandant Taleb Abdallah, el càrrec més alt eliminat per Israel des d’octubre segons fonts de seguretat.

El grup va reivindicar ahir fins a deu atacs contra Israel, en els quals van llançar uns 80 coets i altres projectils, que van provocar incendis en els Alts del Golan, ocupats per Israel en 1967.

En resposta a aquests atacs, avions de combat israelians van bombardejar “objectius terroristes” de Hezbol·là, inclosa una estructura militar, en el sud del Líban, causant la mort d’Al-Haj Abu Taleb i tres milicians.

La frontera entre Israel i Líban viu el seu pic de tensió més alt des de 2006, amb un intens intercanvi de foc des d’octubre, que ha deixat ja almenys 490 víctimes mortals, la majoria de les quals a la banda libanesa i en les files de Hezbol·là.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia