Política

REGNE UNIT

Els laboristes prometen reactivar l’economia mantenint la despesa sota “estricte control”

Keir Starmer, líder del partit i favorit per ser el futur primer ministre, presenta el programa de la formació

Les legislatives tindran lloc el 4 de juliol

El líder del Partit Laborista britànic, Keir Starmer, ha afirmat aquest dijous que, si guanya les eleccions legislatives del pròxim 4 de juliol, la seva prioritat serà fer créixer l’estancada economia del Regne Unit respectant “un estricte control de la despesa”, per mantenir baixos la inflació i els tipus d’interès, informa Efe.

L’actual cap de l’oposició ha assegurat que, en compliment d’una rigorosa disciplina fiscal, totes les seves iniciatives de govern “estaran degudament finançades” pels ingressos de l’Estat, sense generar deute addicional. Starmer ho ha explicat aquest dijous durant la presentació del programa del seu partit en un acte a Manchester, al nord-oest d’Anglaterra.

També ha reiterat la promesa de no apujar els impostos als treballadors: el de la renda, l’IVA i les contribucions a la Seguretat Social, si bé ha evitat pronunciar-se sobre d’altres, com ara el del patrimoni. També s’ha distanciat d’antigues posicions del seu partit, com ara la imposició a les rendes altes per invertir en els serveis públics. Sota el seu lideratge, hi ha afegit, el laborisme “ha canviat”.

El pla del partit proposa també restaurar l’estabilitat econòmica després de catorze anys de govern conservador, amb una estratègia industrial perquè les empreses puguin planificar les seves inversions, i un límit del 25% a l’impost de societats.

El laborisme buscarà promoure la inversió a través d’un nou Fons Nacional de Riquesa que canalitzi capital “a les indústries del futur” i de l’entitat Great British Energy, encarregada de garantir una transició cap a energies netes. D’aquesta manera, Starmer calcula que l’Estat podrà recaptar uns 70.000 milions de lliures (uns 82.800 milions d’euros) extra per invertir en la millora dels serveis als ciutadans.

En un moment del seu discurs en què ha estat increpat breument per un ecologista, Starmer, de 61 anys i que, segons les enquestes, serà el pròxim primer ministre, ha replicat: “Fa cinc anys que hem deixat de ser un partit de protesta; ara som un partit de govern”, marcant distàncies, d’aquesta manera, amb el seu predecessor, Jeremy Corbyn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia