Política

país valencià

Els antifeixistes de Pego eviten la presó després de pactar amb les acusacions

La catorze joves acusats per protestar contra un grup neonazi han reconegut els delictes dels quals se’ls acusava

Han acceptat una pena suspesa de nou mesos de presó, multes d’entre 90 i 360 euros i una indemnització de 3.600 euros per a sis guàrdies civils

Els catorze joves antifeixistes de Pego (la Marina Alta) que, l’octubre de 2020, es van manifestar contra un grup de neonazis que es passejaven per la localitat difonent proclames feixistes i provocant els veïns, no hauran d’entrar finalment a presó. Tres anys i vuit mesos després del seu arrest, l’octubre de fa quatre anys, l’Audiència d’Alacant acollia aquest dijous el judici contra els catorze joves acusats dels delictes de desordre públic, atemptat i lesions, segons informen els mitjans locals.

Només començar la vista, el jutge ha anunciat un pacte de conformitat entre les parts, que implicava una rebaixa substancial de les penes. Els acusats han reconegut els delictes i han acceptat la condemna. Cap dels joves haurà d’entrar a la presó, en ser condemnes a penes que sumen menys de dos anys de presó, això sí, sempre que no tornen a delinquir en els dos anys següents, segons els ha explica el magistrat de la secció desena de l’Audiència d’Alacant.

Inicialment, el fiscal sol·licitava penes que sumaven 104 anys de presó, entre els 4 anys i els nous mesos i els set anys i 11 mesos de privació de llibertat, en funció del delicte. Ara, en la sentència dictada in voce es fixen penes de presó de 6 mesos i un dia, tres mesos i un dia, un mes i 16 dies, per als delictes de desordre públic, atemptat i lesions i multes per quatre delictes de lesions lleus i falta de respecte a l’autoritat.

A més, hauran de fer front a indemnitzacions que van dels 1.660 euros als 600 per als sis agents que van resultar ferits. També se’ls condemna al pagament de les costes processals.

Els tres advocats dels joves antifeixistes han dit, segons recullen els mitjans locals, que una rebaixa “tan substancial de penes revela que els fets s’havien qualificat de manera desproporcionada”. Mantenen a més que els seus clients “no partien en igualtat de condicions davant de les acusacions dels agents de la Guàrdia Civil, que compten amb presumpció de veracitat”.

Els fets jutjats van tenir lloc el 18 d’octubre del 2020, quan, espontàniament, es va convocar una concentració antifeixista per denunciar la presència de membres del grup ultra Gandiblus a Pego, els quals es passejaven amb actitud desafiant i fent exaltacions feixistes per la localitat de la Marina Alta fent exaltacions feixistes hores abans d’un partit de futbol entre l’equip local i el Gandia. Després del partit, la Guàrdia Civil va haver de protegir i evacuar els neonazis, davant la ràpida reacció dels veïns. Uns 100 seguidors del Pego Club de Futbol, entre els quals hi havia els acusats, es va concentrar davant l’estadi per plantar cara al grup de neonazis.

Quan la Guàrdia Civil s’hi va presentar, només va veure que els antifeixistes no deixaven sortir els neonazis del camp i, segons l’atestat, els feien crits amenaçadors. Diversos agents van denunciar, segons recull l’atestat, que els antifeixistes els van llançar ampolles de vidre, pedres i fins i tot tapes de claveguera, causant lesions a sis agents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

La Fiscalia també demana l’amnistia per a Mas, Ortega i Rigau

barcelona
guerra a gaza

L’extrema dreta pressiona Netanyahu per fer la guerra a Hezbol·là

barcelona
CALONGE I SANT ANTONI

ERC vol retirar del govern un edil del PP investigat per un afer personal del 2008

CALONGE I SANT ANTONI
estat units

El Suprem dels EUA diu que la fiscalia es va sobrepassar en acusar als assaltants del Capitoli

barcelona
guerra a europa

Ucraïna rebrà 60.000 milions a l’any en ajuda en els pròxims quatre anys

barcelona
judicial

El Suprem rebutja els recursos de Millo contra els indults a Junqueras i Cuixart

barcelona
orient mitjà

Obren els col·legis electorals en les presidencials de l’Iran

barcelona
argentina

El Parlament aprova les reformes econòmiques de Milei

barcelona
política

L’ANC es planteja denunciar l’espoli fiscal amb una Diada descentralitzada

barcelona