Política

Estat espanyol

Sumar planteja una direcció col·legiada interina per substituir Díaz

Txema Guijarro, Lara Hernández, Elizabeth Duval i Rosa Martínez pilotaran el procés de transició i “reflexió” fins a l’assemblea constituent de la tardor

Tots quatre ja formaven part de la direcció de l’espai fundat per la vicepresidenta segona espanyola

L’executiva del Moviment Sumar ha proposat aquest dijous al grup de coordinació una direcció transitòria per pilotar el procés de transició entre la dimissió de la fundadora del partit i vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, i l’Assemblea constituent, que se celebrarà a la tardor.

Es tracta d’una direcció col·legiada que estarà formada integrada per Txema Guijarro (secretari general del grup parlamentari i responsable de Coordinació Institucional), Lara Hernández (Organització), Elizabeth Duval (Comunicació) i Rosa Martínez (secretària d’Estat de Drets Socials i responsable de Transformació Ecosocial), segons han informat fonts del partit tant a l’agència ACN com a Efe. Tots quatre ja formaven part de la direcció de la formació sota el lideratge de Díaz.

El grup de coordinació de Sumar, format per vuitanta membres i que és el màxim òrgan de direcció entre assemblees, està reunit aquest dijous des de les cinc de la tarda a l’Espai Rastro de Madrid amb l’objectiu d’obrir un procés de reflexió intern sobre el futur de la formació després de la patacada a les eleccions europees, que va precipitar la renúncia de Díaz com a líder del moviment. No obstant, la vicepresidenta i també ministra espanyola de Treball manté les regnes polítiques del projecte en mantenir-se al capdavant dels ministres de Sumar al govern de coalició i del grup parlamentari al Congrés.

Abans de començar la reunió, el portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, ha ha ressaltat que l’objectiu és obrir un “procés de reflexió” per reforçar el moviment, que ha de ser “pausat”, “serè” i “amb la màxima generositat” per part de tots els integrants.

En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que entre tots, militants i forces que participen en la coalició, seran capaços d’enfortir l’organització.

Urtasun ha subratllat el compromís de compaginar aquest procés amb el desplegament de l’agenda política i social del govern espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia