Política

judicial

El Suprem suspèn les declaracions de Puigdemont i Wagensberg per Tsunami Democràtic

La magistrada del Suprem que investiga el cas Tsunami, Susana Polo, ha suspès temporalment les declaracions de Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg de la setmana després de l’entrada en vigor de la llei d’amnistia. Així ho ha explicat el diputat d’ERC a Catalunya Ràdio en unes declaracions recollides per l’ACN. Puigdemont i Wagensberg havien de declarar entre el 17 i el 20 de juny, tot i que els permetien fer-ho de forma telemàtica.

Polo ha dictat una providència en què també suspèn temporalment l’ordre d’investigació europea com la petició d’assistència judicial en matèria penal remesa a Suïssa, per citar en la causa l’expresident de la Generalitat i el diputat republicà.

El que no suspèn la magistrada del Suprem és la notificació de les resolucions dictades en la causa a Puigdemont.

Un cop el Congrés va aprovar definitivament la nova llei, la jutgessa va donar un termini de 10 dies a les parts personades en la causa perquè confirmessin si Puigdemont i Wagensberg poden ser amnistiats. És per això que ha decidit aturar la investigació fins aclarir-ho, de manera que les declaracions (que eren voluntàries i per videoconferència) de la setmana que ve no se celebraran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.