Política

Pròxim Orient

Hezbol·là dispara desenes de coets al i drons contra el nord d’Israel

El grup xiïta reivindica que l’atac és una represàlia pel bombardeig israelià que la passada nit ha matat dues dones al sud del Líban

El primer ministre libanès demana a la comunitat internacional que aturi la campanya “terrorista” israeliana

Israel i el grup xiïta Hezbol·là mantenen aquest divendres l’intens intercanvi de foc que en els últims dies ha fet créixer el temor a una guerra oberta a la frontera amb el Líban.

Hezbol·là ha reivindicat aquest matí el llançament de desenes de coets i drons contra les colònies de Kiryat Shmona i Kfar Szold, al nord d’Israel, en un atac “dirigit contra sis quarters i instal·lacions militars. Un dels objectius ha estat la base d’Al Metula.

El grup ha justificat que l’agressió és la “resposta als atacs israelians als pobles resistents del sud” del Líban. Caces israelians van bombardejar la passada nit un habitatge a la població libanesa de Janata i van provocar la mort de dues dones i ferides a una vintena més de civils, a més d’incendiar una serradora i cremar arbres fruiters. Tot i estar ubicada al sud de Líban, la zona on es va produir l’incident està força allunyada de la frontera amb Israel.

L’exèrcit israelià ha confirmat que “prop de 40” projectils han estat llançats des del Líban “cap a Galilea i la zona dels alts del Golan”, i que han provocat incendis. En les últimes 72 hores, els avions la defensa antiaèria israelians han interceptat onze de setze avions no tripu·lats llançats per Hezbol·là. El portaveu del govern israelià, David Mencer, ha avisat que “respondran amb força a tots els atacs d’Hezbol·là”.

En aquest context, l’agència libanesa NNA ha reportat aquest matí atacs de l’artilleria israeliana contra les poblacions de Deir Mimas i Kfarkila, també al sud del país, i d’un bombardeig amb bombes incendiàries de fòsfor als afores d’Odaisseh, al districte meridional de Marjayoun.

Israel i Hezbol·là mantenen intensos enfrontaments en les últimes setmanes, que s’han disparat els últims dos dies arran del bombardeig que dimarts a la nit va matar quatre membres del grup xiïta a Jouaiyya, també al sud del país, en el que van morir cinc milicians, entre els quals un importament comandament militar.

El primer ministre libanès en funcions, Najib Mikati, ha denunciat els “assassinats deliberats, la destrucció de pobles i la crema de collites” arran dels atacs israelians al sud del país. Mikati ha instat la comunitat internacionals a aturar aquesta campanya d’“agressió terrorista i destructiva” d’Israel. El polític ha insistit que el Líban està compromès amb la “total implementació” de la resolució 1701 de l’ONU, que va acabar la guerra de 2006 entre Israel i Hezbol·là. L’actual escalada bèl·lica entre el grup xïita i les forces israelianes és el més fort des de fa disset anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Parlament activa avui el rellotge preelectoral i es dona l’agost per fer un ple

barcelona

Amb qui van els empresaris francesos?

París
Eva Menor Cantador
Alcaldessa de Badia del Vallès (PSC)

“Deixo de ser alcaldessa, però portaré Badia al cor i al cap”

Badia del Vallès
Quim Roca
Alcalde de Sant Gregori (Junts)

“El repte és convertir l’espai del Sindicat en un local social”

Sant Gregori
economia

Oli amb IVA del 0% fins a l’octubre i reducció de l’IRPF a rendes baixes

madrid
iemen

Els houthis llancen un “nou míssil balístic” contra un portacontenidors en la mar Aràbiga

barcelona
rússia

El TEDH condemna a Rússia per una violació massiva de drets a Ucraïna

barcelona
kenya

Al menys 17 morts en l’assalt i incendi del Parlament per la pujada d’impostos

barcelona
Política

Aliança Catalana fulmina el regidor de Ribera d’Ondara per comentaris homòfobs

Barcelona