Política

Política

ERC acomoda el congrés de Barcelona a la ronda de consultes al Parlament

La federació d’ERC de Barcelona buscarà “la data més adient” per celebrar el congrés per decidir sobre l’ingrés del partit al govern municipal socialista de Jaume Collboni “tenint en compte la ronda de consultes al Parlament” sobre la investidura del pròxim president de la Generalitat. Així ho han assegurat la presidenta de la federació, Eva Baró, i el secretari general, Antoni Vidal, en un comunicat difós aquest divendres, l’endemà que se suspengués per manca d’espai la reunió en què la militància havia de votar la qüestió.

Tanmateix, la federació manté que la seva intenció “era i és” poder informar la militància sobre el preacord amb el PSC per entrar a l’executiu municipal i celebrar la votació entre les passades eleccions europees i l’inici de la ronda de contactes parlamentaris, que tindrà lloc la setmana vinent.

La direcció nacional, capitanejada per Marta Rovira fins a la renovació de la direcció el pròxim 30 de novembre, no vol que una eventual entrada al govern socialista barceloní interfereixi en el dilema entre investir Salvador Illa com a president de la Generalitat o anar a una repetició electoral. D’altra banda, l’ingrés al govern de Barcelona restaria força al partit durant la negociació amb els socialistes.

En qualsevol cas, Baró i Vidal agraeixen a la militància la gran assistència al congrés ajornat, que s’havia de celebrar a l’Orfeó Martinenc (amb capacitat per a 270 persones) i admeten que “l’afluència va superar les perspectives de l’organització”. “Els mecanismes de previsió van fallar provocant un perjudici cap a la militància que lamentem”, continuen. “Assumim la responsabilitat de no haver calibrat bé el grau de mobilització”, hi afegeixen.

ERC celebrarà demà dissabte un consell nacional en què es fixaran les bases sobre com consultar els militants en cas que l’equip negociador arribi a un acord per investir Illa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia