Política

guerra a gaza

Vuit soldats israelians moren en un atac de les milícies palestines a Rafah

L’acció bèl·lica ha estat reivindicada pel braç armat de Hamàs

L’exèrcit israelià ha informat aquest dissabte de la mort de vuit militars, entre ells un capità, en un greu incident durant una operació a Rafah, a l’extrem sud de la Franja de Gaza, sense donar més detalls sobre les circumstàncies del succés.

Unes hores abans les Brigades Qassam, braç armat de Hamàs, havia reivindicat la seva mort en una emboscada a un vehicle blindat de transport de personal a Rafah, en la qual també haurien resultat ferits diversos militars israelians, informa l’agència Efe.

Es tracta de la jornada més letal per a l’exèrcit israelià des del 22 de gener passat, quan van morir 21 militars en ensorrar-se dos edificis sobre seu en l’incident més mortífer d’ençà que Israel va llançar l’operació terrestre a l’enclavament palestí, el 7 d’octubre passat en represàlia per l’atac de Hamàs al sud d’Israel.

Les morts d’aquests vuit militars, probablement alimentaran les crides a un alto el foc i augmentaran també el malestar de la societat israeliana contra el govern del primer ministre Benjamin Netanyahu. Tot i el letal incident, l’exèrcit israelià ha continuat bombardejant durant aquest dissabte el centre, l’est i l’oest de la ciutat Rafah, a l’extrem sud de la Franja i fronterera amb Egipte.

Els atacs haurien sumat una trentena de víctimes més a la llista de morts per l’ofensiva israeliana a l’enclavament palestí, que ja supera els 37.295, segons dades de les autoritats sanitàries de la Franja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.