Política

Política

El TSJC retorna al jutjat el cas de Vergés per la vacunació a policies perquè ja no és aforada

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tornat al jutjat d’instrucció número 17 de Barcelona la investigació a l’exconsellera de Salut Alba Vergés pel retard en la vacunació de la covid als agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya. El tribunal havia assumit la competència de la causa perquè Vergés, com a diputada del Parlament de Catalunya, era aforada, però després de les eleccions del 12 de maig ja no té cap càrrec públic, i per això retorna el cas al jutjat ordinari inicial.

La causa està oberta pels delictes de prevaricació i contra els drets dels treballadors. Vergés va declarar voluntàriament per aquest cas al gener al jutjat d’instrucció abans que el TSJC assumís la causa.

En el procediment també estan investigats l’aleshores secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, així com l’exsecretari general de Salut, Marc Ramentol, l’exdirector del CatSalut, Adrià Comella, i l’exdirector de Serveis del Departament de Salut, Xavier Rodríguez.

En la seva interlocutòria, el titular del jutjat d’instrucció número 17 de Barcelona va enviar Vergés al TSJC per la seva condició d’aforada, després de concloure que l’exconsellera va participar en la decisió “discriminatòria” de suspendre el procés de vacunació a policies i guàrdies civils pel seu “menyspreu” cap a aquests col·lectius.

La causa que ha comportat la imputació de Vergés es va obrir arran de la querella dels sindicats i associacions de Policia Nacional i Guàrdia Civil JUCIL, JUPOL, SPP i AEGC pel retard en la vacunació dels agents estatals, entre el 10 de febrer i el 24 de març, data a partir de la qual la Generalitat va decidir immunitzar només els policies més grans de 60 anys pels dubtes que suscitava AstraZeneca per als menors d’aquesta edat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

García-Castellón desmunta la trama russa del procés

barcelona
política

El Consell de la República encarrega una auditoria externa pels comptes

barcelona
política

Illa ofereix diàleg per aconseguir un pacte progressista “sòlid i ambiciós”

barcelona
Política

Tortosa aprovarà una modificació pressupostària de 3,3 milions

Tortosa
política

Batet (Junts) reivindica “un govern d’estricta obediència catalana”

barcelona
política

ERC reclama a PSC i Junts que facin “propostes valentes” si volen el seu suport

barcelona
política

Activat el compte enrere per a la investidura: límit 26 d’agost o eleccions el 13 d’octubre

barcelona
rússia

Comença el judici contra un periodista dels EUA acusat d’espionatge

barcelona
Política

ERC planteja augmentar al màxim el recàrrec turístic a Barcelona

Barcelona