Política

política

El PP intenta forçar una reunió del Consell de Política Fiscal i Financera per abordar el finançament

Una tercera part dels membres de l’òrgan, majoritàriament territoris governats pels populars, volen debatre sobre el model que proposa el PSOE

Els governs territorials del PP han demanat la convocatòria urgent del Consell General de Política Fiscal i Financera per abordar “la posició del govern d’Espanya quant al finançament autonòmic” en plena negociació del PSOE amb els partits catalans. Els populars volen així una reunió de l’organisme multilateral per forçar al PSOE a exposar les línies mestres del nou model. Un nou model en què els socialistes aposten per atendre “les singularitats” de cada territori però que rebutgen que sigui singular i al marge de la LOFCA tal i com ha reclamat ERC en les negociacions per a la investidura de Salvador Illa com a president de la Generalitat.

El portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, defensava avui que es tracta de “buscar a través del sistema de finançament l’atenció de la diversitat i les singularitats que existeixen en el conjunt del nostre país amb un finançament suficient”. López remarcava que “no parlem de privilegis ni de res semblant, sinó de la possibilitat de què cada comunitat pugui atendre la seva singularitat amb recursos suficients per atendre les demandes dels ciutadans”.

Però la reforma del finançament anunciada pel PSOE ha posat en peu de guerra els territoris del PP que veuen en aquest plantejament un possible benefici per a Catalunya.

La carta demanant la convocatòria urgent del Consell de Política Fiscal i Financera la subscriuen Galícia, Andalusia, Cantàbria, La Rioja, Múrcia, el País Valencià, les Illes Balears, l’Aragó, Canàries, Extremadura, Madrid, Castella i Lleó i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia