Política

política

El PP, Vox, AC i la CUP no avalen cap candidat a l’investidura

Primera ronda del president del Parlament amb els partits i grups parlamentaris

Només els comuns es decanten per buscar el tripartit liderat per Illa

Fins a cinc grups parlamentaris o partits s’han reunit avui amb el president del Parlament, Josep rull, per informar-lo del seu posicionament sobre la possibilitat de celebrar un debat d’investidura. Només els comuns han traslladat al president la seva predisposició a donar suport a Salvador Illa (PSC) si aconsegueix pactar un tripartit amb ERC. La resta es mantenen en la negativa a decantar-se per cap dels possibles candidats, el mateix Illa o Carles Puigdemont (Junts).

Jéssica Albiach (Comuns) ha traslladat a Rull que “només tenim dues opcions: o un acord entre el PSC, ERC i Comuns, o repetició electoral”. La líder dels Comuns ha obert aquest dimarts la ronda de consultes i defensa que Rull opti per un “acte equivalent”, perquè “no té raó de ser anar a una investidura si cap candidat no té els suports suficients”. Pel que fa a la negociació per reeditar un tripartit, admet que el Hard Rock o la regulació del lloguer de temporada, seran les “prioritats” “de sempre”.

Tant el PP com Vox han informat també el president del Parlament que no votaran cap dels dos aspirants a la presidència. En el cas del PP, Alejandro Fernández ha descartat, de moment, votar el candidat socialista i “fer un Collboni” com si van realitzar a l’Ajuntament de Barcelona. Cap partit hauria contactat amb els popular, de moment. Finalment, la líder d’Aliança Catalana, Sílvia Orriols, també ha visitat Rull. No donaran suport a cap candidat que no els garanteixi la restitució de l’Estat català amb un “model que controli fronteres per impedir que entrin delinqüents”.

Demà continuaran i es clourà la primera ronda amb els partits amb les trobades amb ERC, Junts i el PSC. A partir d’aquí, i probablement dijous, el president Rull informarà del tipus de ple o decisió que prendrà dimarts 25 la Mesa del Parlament per seguir amb el procés i calendari, i dictar un acte equivalent al plenari que encetaria el compte enrere per convocar eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia