Política

guerra a europa

Kíiv denuncia una suposada decapitació d’un soldat ucraïnès a les mans de militars russos

El fiscal general d’Ucraïna acusa els comandants de l’Exèrcit rus d’haver ordenat no fer presoners als soldats ucraïnesos sinó matar-los amb “crueltat inhumana”

El fiscal general d’Ucraïna, Andriy Kostin, ha denunciat aquest dimarts la suposada decapitació a la regió oriental de Donetsk a les mans de militars russos d’un soldat ucraïnès, el cap del qual hauria estat trobat a l’interior d’un vehicle blindat ucraïnès danyat en la línia del front.

“Noves proves horripilants de la política criminal russa que busca l’extermini d’ucraïnesos: hem rebut informació que els comandants russos han ordenat no fer presoners als soldats ucraïnesos sinó matar-los amb crueltat inhumana, per decapitació”, ha escrit Kostin en el seu compte de la xarxa X.

“S’ha registrat a la regió de Donetsk el cas de la decapitació d’un combatent ucraïnès”, ha agregat el fiscal general d’Ucraïna.

En un comunicat publicat per la seva oficina en Telegram s’explica que el fet es va produir en el districte de Volnovaja, a Donetsk. “Durant una missió de reconeixement aeri sobre una posició de combat a la regió de Donetsk, l’Exèrcit ucraïnès va descobrir un vehicle blindat danyat de les Forces Armades d’Ucraïna. Dins estava el cap tallat d’un combatent ucraïnès”, es llegeix en el comunicat.

Kostin ha declarat també que “aquest barbarisme terrible no ha d’ocórrer en el segle XXI”, i ha atribuït la suposada decapitació a “una estratègia planejada del règim rus”.

“És una altra prova que els crims comesos per l’agressor no són incidents aïllats”, ha afirmat el fiscal general en el seu missatge, que va acompanyat d’una fotografia del vehicle militar en què s’hauria trobat el cap tallat del soldat.

“Aquestes ordres criminals s’han donat al nivell de comandant de batalló i de companyia de les forces d’ocupació” russes, ha afegit Kostin, que ha demanat “a tothom civilitzat” que treballi per a “aïllar a l’Estat terrorista” i perquè es jutgi els seus “crims”.

Ucraïna ha denunciat diversos casos d’execucions dels seus soldats quan s’estaven rendint o després de ser capturats per les forces russes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El Suprem filtra per error el parer favorable als avortaments d’emergència

barcelona
olot

ERC defensa la seva aportació progressista al pacte de govern

Olot
otan

Satisfacció entre aliats i amics de l’OTAN i crítiques russes per l’elecció de Rutte

barcelona
kenya

Ruto retira la reforma fiscal que va originar les protestes

barcelona
síria

França aprova una ordre de detenció contra Al-Assad vàlida a tota la UE

barcelona

Orriols demana ajuda a l’oposició pel risc que el consistori “quedi parat”

RIPOLL
judicial

Acusacions particulars de policies rebutgen l’amnistia en la causa de Tsunami a l’Audiència Nacional

barcelona
POLÍTICA

En el primer any de govern de Salt s’ha executat un 28% del Pla d’Acció Municipal

SALT
societat

García-Castellón desmunta la trama russa del procés

barcelona